Plastik fabrikasındaki yangın, ek binalara sıçradı

Plastik fabrikasındaki yangın, ek binalara sıçradı
Hadımköy'de bir plastik fabrikasında çıkan yangında alevler, fabrikanın ek binaları ve arka bahçesine sıçradı. Dört saattir tüm müdahalelere rağmen söndürülemeyen yangın 25 bin metrekarelik alan üzerindeki fabrikada bulunan her şeyi yakarak devam ediyor.

Hadımköy'de faaliyet gösteren Dursun Irak isimli işadamına ait Irak Plastik fabrikasında 11:00 sularında başlayan yangın, hala söndürülemedi. Fabrika çalışanları ve itfaiye ekipleri, binanın ön tarafındaki hammadeyi kurtarmaya çalışırken, yangın arka taraftaki ek binalara ve bahçedeki üretilmiş masa ve sandalyelere ulaşarak küle çevirdi. 

Üç katlı binanın bodrum katında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede 25 bin metrekarelik alana kurulu fabrikanın bütün katlarını kapladı. Rüzgârın da etkisiyle büyüyen alevler, binanın arka tarafına ilerleyerek buradaki ek bina ve barakalara da sıçradı. İmal edildikten sonra bahçede istiflenmiş halde bekletilen plastik eşyalar da bu sırada alev aldı.

Fabrikada çalışan işçiler, alevlerin arasından malzemeleri kurtarmaya çalıştı. Fabrikada çalışan kalıp ustası, itfaiyenin yangına müdahale etmede yetersiz kaldığını belirterek, yanan malzemelerin plastik olduğu konusunda gelen ilk itfaiye ekiplerini uyardıklarını ancak dikkate alınmadıkları iddiasında bulundu.

Bütün fabrikayı kaplayan alevler karşısında çaresiz kalan işçiler, gözyaşları içerisinde işyerlerinin yanışını izledi. Fabrikadan yükselen yoğun duman ve alevler, gökyüzünde kara bulutlar oluşturdu. Sanayi tüpleri ve mutfak tüplerinin patlama ihtimaline karşı işçiler tarafından dışarı çıkartıldığı fabrikada neredeyse kullanılabilecek malzeme kalmadı.

Yangına müdahale eden işçilerin yüzlerinin simsiyah olduğu görüldü. Dumandan etkilenen itfaiye ekipleri ve işçilere ayran içirildi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.