Asıl bölücülük bu

Asıl bölücülük bu
Şehit ve gazi eşleriyle komutan eşlerinin kaynaşmasını amaçlayan tanışma toplantısına özellikle başörtülü eşlerin alınmaması talimatı verildiği ortaya çıktı.

BELGEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Personel Şube Plan Subayı Yarbay Nazmi Babaç ve Kurmay Başkanı Kurmay Albay Salih Gamsız imzasıyla kaleme alınan belgede Tarabya Orduevi Boğaztepe tesislerinde düzenlenen programda özellikle şehit ve gazi eşlerinin kıyafetlerine göre seçilmesi talimatı dikkat çekiyor. 

KEMAL GÜMÜŞ / VAKİT

Başörtüsü ve tesettür hakkında hazırladığı skandal kitapçıkla büyük tepki toplayan TSK’nın şehit ve gazi eşlerini de kıyafetlerine göre ayırdığı ve ona göre muamelede bulunduğu ortaya çıktı.

Vakit’in ulaştığı belgeye göre Nisan 2009’da asker eşleri ile şehit ve gazi eşlerinin tanışması için düzenlenen programda özellikle başörtülü şehit eşlerinin alınmaması talimatı verildiği belirlendi. Eşlerini vatan uğruna şehit veren hanımların başları örtülü denilerek ayrımcılığa tabi tutulmalarının istendiği skandal belgede, programın Tarabya Orduevi Boğaztepe tesislerinde düzenleneceği, o yüzden eşler belirlenirken kılık kıyafetlerine mutlaka dikkat edilmesi isteniyor. Gazetemizin ulaştığı belgeye göre, şehit eşleri ile asker eşlerinin tanışması için düzenlenen sözde programa, vatan için eşlerini feda eden başörtülü eşlerin alınmaması talimatının verilmesi TSK’nın yaptığı ayrımcılığı gözler önüne seriyor.

ŞEHİT VE GAZİ EŞLERİNE AYRIMCILIK EMRİ

Programın, tümen komutanı hanımının himayesinde düzenlendiği belirtilen belgede, tüm birlik komutanlıklarınca 5’er şehit ile 5’er gazi eşi belirlenmesi isteniyor. Belirlenen şehit ve gazi eşlerinin kılık kıyafete göre seçilmesinin özellikle istendiği belgede söz konusu bilgilerin daha sonra Tümen komutanlığına ve özellikle Yarbay Nazmi Babaç’a iletilmesi emrediliyor. İşte o skandal talimat ve emirlerin yer aldığı o belge:

ŞEHİT VE GAZİ EŞLERİYLE TANIŞMA ÇAYI

“13 Nisan 2009 Pazartesi günü, 14-17 saatleri arasında Sn. Tümen komutanının eşi himayelerinde, şehit ve gazi eşleri ile Tarabya Orduevi Boğaztepe tesislerinde personel eşlerinin katılacağı tanışma çayı icra edilecektir. Tüm ana ast birlik komutanlıklarınca onar mümkünse 5 şehit, 5 gazi aile koordine edilerek tespit edilecek, kesin liste oluşturulacak, kesinleşen liste aşağıdaki formata göre Tümen komutanlığına (ayrıca Outlooktan Yb. Nazmi Babaç’a) gönderilecektir. Personel eşleri ile şehit ve gazi eşlerinin çaya zamanında getirilmesi, bittiğinde tekrar evlerine götürülmesi planlanacaktır. Davet ordu evinde yapılacağından davet edilecek şehit-gazi eşleri, kıyafet konusu dikkate alınarak belirlenecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.