Silivri’ye CHP kuşatması

Silivri’ye CHP kuşatması
CHP’liler, 2. Ergenekon davasının 8. duruşmasının görüldüğü Silivri’ye çıkarma yaptılar. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dışı

Bu otoyol kenarında evi olan birinin bütün kazalardan sorumlu tutulmasına benziyor” dedi. Söz alan sanıklar ise, mahkeme üyelerinin emniyetin verdiği iftar yemeğine katılmasını eleştirdi.

Eleştiriye cevap veren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, “Hakim ve savcıların birbirlerini etkilemeleri için bir yemekte bir araya gelmelerine gerek yoktur” dedi.

26 EKİM’E ERTELENDİ
İkinci “Ergenekon” davasına bakan mahkeme heyeti, hakimlerin davadan çekilmesi ve reddi hakim taleplerinin değerlendirilmesi amacıyla duruşmayı 26 Ekim Pazartesi günü 09.30’a erteledi.

CHP, DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI
Şahin Mengü başkanlığında Silivri’ye yapılan çıkarma, “yargıyı baskı altına alma girişimi” olarak değerlendirilirken, akıllara 2005 yılında Yücel Aşkın’ın ihaleye fesat karıştırmak ve çete oluşturmak suçlamalarıyla yargı önüne çıktığı günleri getirdi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektörü Yücel Aşkın’ın, 2005 yılında yargılandığı mahkemeye de CHP çıkarma yapmıştı. İhaleye fesat karıştırmak, çete oluşturmak suçlamalarıyla yargılanan Aşkın için CHP’nin çıkarma yapması, yargıya müdahale ve baskı olarak değerlendirilmişti.

AK PARTİ’DEN CHP HEYETİNE SERT TEPKİ
O dönem Yücel Aşkın davasının müdahil avukatlarından olan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, CHP heyetinin mahkemeye yaptığı çıkarmayı, ‘yargıya müdahale’ olarak değerlendirirken, CHP’lilerin daha önce Van’da yaptıklarının bir adım daha ötesinde olduklarını söyledii ve “Yargıyı etkilemek için verilen lobi desteğini hukuk adına kınıyorum” dedi.

ASLAN DEĞİRMENCİ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.