İşte Kıbrıs’ı Rumlaştıran kafa

İşte Kıbrıs’ı Rumlaştıran kafa
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazimagusa Milletvekili Mustafa Emiroğulları, meclis kürsüsünden öyle bir konuşma yaptı ki, ‘Kıbrıs’taki camileri meyhaneyle komşu yapan işte bu kafalar’ dedirtti.

Murat ALAN'ın haberi...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisinin 23. birleşiminde söz alan ve Kur’an kurslarıyla ilgili görüş belirten Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimagusa Milletvekili Mustafa Emiroğulları, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada din görevlilerini kastederek, “Hırsız, arsız, ırz düşmanı imamlar görev yapıyor bu memlekette” dedi.

Milletvekilinin konuşması ülkedeki din adamlarını adeta şoke etti. Kıbrıs Din Görevlileri Sendikası ise, Gazimagusa Milletvekili Mustafa Emiroğulları’nın konuşmasını bir basın açıklaması ile protesto etti.

KKTC Din Görevlileri Sendikası Başkanı Mehmet Dere, “Bizler, KKTC Din Görevlileri Sendikası olarak bu tür iftira ve asılsız iddialarından dolayı sayın: MUSTAFA EMİROĞULLARI’nı temsil ettiğimiz Tüm Din Görevlileri adına kınıyor ve iddialarını ispata davet ediyoruz. Eğer bildiği bir gerçek var ise bunu tüm kamuoyu ile paylaşması gerektiği inancındayız. Aksi halde sayın milletvekilini müfteri ilan ediyoruz. Din görevlileri, toplumun kanaat önderleridir. Din görevlilerinin toplumdaki saygınlığı da dikkate alınacak olursa; Sayın milletvekilimiz, bu asılsız sözleriyle kendisini kamuoyu önünde sorgulanır hale getirmiştir” şeklinde konuştu. Kıbrıs’ta din görevlileri üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını vurgulayan Dere, imamların görevlerini layıkıyla yerine getirmekten başka bir amacı olmadığını belirtti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.