Karayalçın İsrail'e sahip çıktı

Karayalçın İsrail'e sahip çıktı
Eski Dışişleri bakanlarından ve Başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın, "Anadolu Kartalı" tatbikatına İsrail'in alınmamasını eleştirdi.

CHP Denizli Belediye başkan adayı Hüsamettin Ataman'ın oğlunun nikâhı için Denizli'ye gelen Karayalçın, Vali Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin dış politika konusundaki sorularını cevaplayan Karayalçın, birtakım jest ve sloganlarla Türkiye ve İsrail kamuoyunun kafasının karıştırıldığını üzüntüyle izlediklerini söyledi.

Karayalçın, daha sonra CHP Denizli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada da hükümetin "Anadolu Kartalı" tatbikatına İsrail'in alınmamasının açık bir şekilde ortaya konulmasını ve vatandaşlarla paylaşılmasını gerekli gördüğünü ifade etti. Murat Karayalçın, "Konya semalarında yapılacak tatbikatın bildiğimiz şekilde iptaline yol açan gelişmeler nasıl ortaya çıkmıştır? Neden böyle bir karar alınmıştır? Doğrusu, eski bir dışişleri bakanı olarak merak ediyorum. Sayın Başbakan, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Konya'daki tatbikata katılmamasının gerekçesi olarak halkımızın duyduğu tepkiyi göstermiştir. Bu tepki nasıl ölçülmüştür? Bilmiyorum ama tatbikata katılan ülkelerin yurttaşlarımızın tepkilerine göre belirlenmesi anlayışına ilk kez tanık oluyorum." dedi.

"Halkın bu tatbikatın dışında tutulmayan ABD'nin uygulamalarından çok mu memnun ki ABD bunun dışında tutuluyor da İsrail için bir değerlendirme ortaya konuluyor?" diyen Karayalçın, "Eğer böyle bir ihtiyaç duyulmuşsa hangi gerekçeye dayanıyor olursa olsun bunun dış siyasette karşı tarafa iletilecek, bildirilecek çeşitli yolları yöntemleri vardır. Son dakika iptallerinin Türkiye için çok doğru olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bir televizyon kanalında yayınlalan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarını da değerlendiren Murat Karayalçın, "Arınç, Türkiye'de hiçbir siyasi değişiklik olmadığını, İsrail devletine karşı hiçbir olumsuzluk taşınmadığını, ilişkilerin olduğu gibi bundan sonra da süreceğini ifade etti. Öyleyse bu niye böyle oldu? Çok büyük bir karmaşanın yaşandığını üzüntüyle görüyorum, izliyorum." şeklinde konuştu.

Hükümetin izlediği kur siyasetinin ciddi sıkıntılara yol açtığını ileri süren Karayalçın, Türk Lirası'nın değerli olmasını da eleştirdi. Karayalçın, şunları söyledi: "Tük Lirası değerli tutulmaktadır. Döviz son derece düşük düzeydedir. Önümüzdeki günlerde IMF ile bir anlaşmanın yapılması durumunda doların değeri daha da düşecektir. Türk Lirası'nın gerçek değerinin üzerinde bir değer taşıması, Denizli için çok önem taşıyor. İhracat olanakları gittikçe daralıyor. Zaten küresel piyasalarda problem var. Bir de liranın aşırı değerlenmesinin getirmiş olduğu ek roblemleri Denizli sanayicileri yaşayacak." (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.