Yüzde 100 Siyonist ağzı

Yüzde 100 Siyonist ağzı
Türkiye-İsrail ilişkileri, ‘Anadolu Kartalı’ tatbikatı ve sonrasında yaşanan ‘Ayrılık’ dizisi krizi ile iyice gerilirken; Doğan medyası, yayınlarında Siyonist medyayı aratmıyor.

MURAT ALAN'nın haberi...

HÜRRİYET'TEN İSRAİL'E 200 KATYUŞA FÜZESİ DESTEĞİ-TIKLAYINIZ

‘İsrail’in menfaatlerini korumak’ ilkesiyle yayın yapan Axel Springer ile ortak olan Doğan medyasının, haberlerinde yüzde yüz Siyonist ağzı kullanması, “Siz kime hizmet ediyorsunuz” dedirtiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Halkımızın sesine kulak verdik” sözleri ile açıklık getirdiği ‘Anadolu Kartalı’ tatbikatının ertelenmesi ile başgösteren Türkiye-İsrail gerginliği, TRT’de yayınlanan ‘Ayrılık’ isimli diziyle doruğa çıktı. “İsrail’in menfaatlerini korumak” temel ilkesiyle hareket eden Yahudi Axel Springer’le ortaklığı bulunan ve kendisi de bu ilke doğrultusunda hareket eden Aydın Doğan medyası, Siyonist devlete tam destek veriyor. Doğan medyası, Gazze’de 437’si çocuk, 110’u kadın, 123’ü yaşlı erkek, 14’ü tıp görevlisi, 4 de gazetecinin katledildiği terör hareketine adeta avukatlık yapıyor. Kartel, ‘Eli kanlı denilen askerler, 1999’da yardımınıza koştu’, ‘Türkiye aklını başına toplamalı’, ‘Ordu giderek İslâmlaşıyor’ başlıklı, İsrail ağzıyla yazılmış haberleri ile Siyonist medyasından hiçbir farklı olmadığını ortaya koyarken; gazetelerin tavrı “Siz kime hizmet ediyorsunuz?” dedirtiyor.

ADETA İSRAİL’İN YERLİ UZANTILARI
Hürriyet, Milliyet ve Vatan gibi kartelin önde gelen gazeteleri, İsrail ile dizi gerginliğinin başladığı günden bu yana birbiri ardına yaptığı haberlerle, İsrail ile bozulan ilişkilerin Türkiye için çok tehlikeli sonuçları olacağından dem vurup, İsrail’in blöflerini Türkiye halkına dayatmaya çalışıyor.

HAHAMBAŞILIKTA BAŞI HÜRRİYET ÇEKİYOR
Hürriyet, çarşamba günü yaptığı haberlerle adeta lobi faaliyetine start verdi. Gazetenin iptal edilen tatbikat sonrası kullandığı haber başlığı, ‘Türkiye aklını başına toplamalı’.
İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom’un bir İsrail gazetesine yaptığı küstah açıklamayı aceleyle derleyen Hürriyet gazetesi, Şalom’un, “Türklerin, akıllarını başlarına toplayacaklarını ve iki ülke arasındaki bağların, bizim olduğu kadar onların da çıkarına olduğunu anlayacaklarını umuyorum” sözlerini haberleştirdi.
Aynı gazete bir gün sonra ise ‘Asıl sert tepki bugün’ başlığını kullanıp, “İsrail TRT’de yayınlanan ‘Ayrılık’ dizisiyle ilgili asıl sert tepkiyi bugün verecek” dedi. Hürriyet’ten aşağı kalmayan Milliyet ve Vatan da benzer başlıklar atarak, bu çirkin oyunda olduklarını ortaya koydu.

İŞTE KARTEL GAZETELERININ GÜNBEGÜN ARTIRDIĞI İSRAIL YANDAŞLIĞI:

HÜRRİYET / 16.10.2009
Haberin başlığı ‘Asıl sert tepki bugün’ - İsrail, TRT’de yayınlanan “Ayrılık” dizisiyle ilgili asıl sert tepkiyi bugün verecek. Diziyle ilgili ilk tepkisini dün Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nı Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak gösteren İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, bugün Dışişleri Bakanlığı’na giderek İsrail Hükümeti’nin diziyle ilgili düşüncelerini aktarıp, Türkiye’yi uyaracak.

HÜRRİYET / 16.10.2009
Haberin başlığı ‘Ordu giderek İslâmlaşıyor’- Tatbikat tartışması sürerken İsrail’in İstanbul eski Başkonsolosu Moti Amihai, Türkiye’nin son dönemde bir politika değişikliği yaptığını, bunun arkasında da “Ordunun giderek İslâmlaşması, Suriye ile ilişkilerin güçlendirilmesi ve azalan AB üyelik şansına ilişkin kaygıların bulunduğunu” iddia etti.

HÜRRİYET / 16.10.2009
Haber Başlığı “Netanyahu: Hayal kırıklığına uğradık” - Türkiye ile İsrail arasında krize yol açan “Ayrılık” dizisi tartışmasına son olarak İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da katıldı.

HÜRRİYET / 17.10.2009

Haberin başlığı “Eli kanlı denilen askerler, 1999’da yardımınıza koştu” - İsrail, TRT’de yayına giren “Ayrılık” dizisinden duydukları rahatsızlığı, dün Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Türkiye’nin Kudüs Maslahatgüzarı Ceylan Özen’e iletti.

HÜRRİYET / 17.10.2009 MANŞET
Haberin başlığı “REYTİNG 0.8 KRİZ % 100 - Sert nota sert cevap”- İsrail’in Gazze’de insanlık suçu işlediği günlerde HAMAS’ın suçlu olduğunu iddia etme cüreti gösteren Milliyet ve Vatan gazetelerinin sistematik yayınları ise şöyle:

MİLLİYET / 14.10.2009
Haberin başlığı ‘Ankara, İsrail ile ilişkileri çöpe atıyor’ - İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, Anadolu Kartalı tatbikatının İsrail’in de katılacağı uluslararası bölümünün iptal edilmesini önceki günkü başyazısında değerlendirdi.

MİLLİYET / 15.10.2009
Haberin başlığı “Türkiye artık güvenilir stratejik ortak değil” - “Anadolu Kartalı” tatbikatı krizinin İsrail’deki yankıları sürüyor. Ünlü İsrailli gazeteci yazar Ron Ben-Yishai, Yedioth Aharonot tarafından yayımlanan analizinde krizi İsrail’e “stratejik darbe” olarak niteleyerek, “Türkiye, İsrail için artık güvenilir bir stratejik müttefik değil” yorumunu yaptı.

VATAN / 15.10.2009
Haberin başlığı “Şalom'dan tehdit gibi açıklama - Türkler akıllarını başlarına toplamalı..” - İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, Türkiye ile ilişkilerdeki kötüleşmenin anlamsız olduğunu belirterek, “Türklerin akıllarını başlarına toplayacaklarını ve iki ülke arasındaki bağların, bizim olduğu kadar onların da çıkarına olduğunu anlayacaklarını umuyorum” dedi.

VATAN / 17.10.2009
Haberin başlığı “İsrailli askerler depremde size yardım etmişti” - İsrail’in Ayrılık dizisi nedeniyle önceki gün verdiği notanın detayları dün belli oldu. Dizinin İsrailli askerleri “kana susamış, çocukları öldürmekten zevk alan üstün ırkın mensupları” olarak gösterdiğinin ifade edildiği notada, “Bu tip kışkırtmalar, Türkiye’deki Yahudilere ve ülkeye turist olarak gelecek İsraillilere yönelik fiziksel saldırılara neden olabilir” dendi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.