Bu da yalan çıktı!

Bu da yalan çıktı!
Deprem döneminde basına yansıyan haberlerde “yardımın sırrı anlaşıldı” başlıkları kullanılmış ve gizli toplantı için 30 Amerikan ve 12 İsrailli subayın Türkiye’ye geldiği ve enkaz altında bu subayların da kaldığı belirtilmişti. İsrailli

Siyonist hayranı Doğan medyasının manşetlerine çektiği İ“Soğukkanlı katiller olarak gösterilen İsrail askerlerinin bir kısmının, 1999 depremi sonrasında zor saatler yaşayan Türkiye halkının yardımına koştuğu” yönündeki haberlerinin de yalan olduğu ortaya çıktı.

O dönemde gazetelere yansıyan haberlerde; sözde yardım için Türkiye’ye gelen İsrail askerlerinin Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ‘gizli’ bir toplantı için bulunan ve depremde enkaz altında kalan 30 Amerikan ve 12 İsrailli subayı kurtarmak için geldikleri, Türkiye’de 3 gün kaldıktan sonra diğer depremzedelere yardım eli uzatmadan ülkelerine döndükleri ifade edilmişti.

Vakit yazarı Hasan Karakaya ise o tarihlerde köşesinde, Gölcük’teki gizli toplantıya dikkat çekerek, “… Deprem gecesi İsrail asker ve subayları Gölcük’te miydi? Eğer orada iseler, o gece bu asker ve subaylar nerede kaldılar? Deprem sonrasında enkaz altından İsrail askeri çıkarıldı mı? Deprem sonrasında İsrail neden hızla deprem bölgesine yüzlerce askerî ve uzman personel sevketti?” şeklinde yazmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.