Tarihin en modern ve rafine istihbarat programı

Tarihin en modern ve rafine istihbarat programı
İngiltere Hükümeti Müslümanlar arasına casus sokmak için masum ve yardıma muhtaç insanları kullanmaya çalışıyor. Müslümanları denetlemek için 200 milyon dolarlık yardım programı geliştiren İngiltere’nin, bu yolla Müslümanlardan bilgi toplamayı amaçl

SAMET DOĞAN'IN HABERİ...

The Guardiyan gazetesi yaptığı bir haberde, modern tarihin en büyük istihbarat programı olarak ifade ettiği Müslümanları denetleme programını gözler önüne serdi. Söz konusu program İngiltere’de Müslümanlar tarafından tepkiyle karşılandı. 

YARDIM ADI ALTINDA DENETLEME
İngiltere’de yaşayan Müslümanlar arasındaki hassas bilgileri toplamak için 3 yıl önce başlatılan bu çalışmanın yardım kisvesi altında yapılması tepkilere neden olurken, İngiltere’nin bu uygulamayla aşırı gurupları denetlemeyi amaç edindiği ifade ediliyor.

İHTİYARLARI BİLE ARAŞTIRDILAR
Dini bilgiler, siyasi görüşler, insanların akıl dengesi ve kişilerin cinsi durumlarına kadar birçok hassas bilginin toplandığı, kişiler arasında 10 yaşından 100 yaşına kadar pek çok insan hakkında istihbarat bilgisi edinildiği ve bu bilgileri, yapılan yardımlar aracılığıyla Müslümanların arasına girmeyi başaran istihbaratçıların topladığı kaydedildi.

MÜSLÜMAN GENÇLER HAKKINDA ZORLA BİLGİ TOPLADILAR
The Guardiyan gazetesi yaptığı haberde, bu uygulamalardan bazılarını şöyle sıraladı: “İnsanlara psikolojik tedavi yardımları adı altında masum Müslümanlardan bilgi toplanıyor. Ayrıca Londra polisi bazı gençlere baskı yaparak, Müslüman gençlerin isimlerini ve hakkında topladıkları istihbarat bilgilerini getirmeye zorluyor.” Guardiyan, bu çalışmalar için büyük ölçekte finansman desteğinin de göz önüne alındığında çok büyük bir istihbarat çalışmasının var olduğunu gözlemlediklerini vurguladı.

İSLAM DİNİNE SAYGISIZLIK OLARAK NİTELENDİRİLDİ
İngiltere’de bulunan bazı dernek ve kuruluşlar bu durum karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, bu uygulamanın Müslümanlara bir hakaret niteliğinde olduğunu ifade ettiler. Sivil Özgürlükler Milli Merkezi yaptığı basın açıklamasında bu uygulamayı, sivil haklara müdahale ve ihanet olarak nitelendirdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.