İşte İsrail’in Türkiye’den talebi

İşte İsrail’in Türkiye’den talebi
Filistin halkına yönelik işlediği katliamlar nedeniyle Türkiye’nin rest çektiği ve Anadolu Kartalı Tatbikatı’na almadığı İsrail, Türkiye’nin bu uygulamasına karşı ‘dostluğa yakışmıyor’ şeklinde gerginliği tırmandıran açıklama

İSRAİLLİ BAKANIN BU SÖZLERİ BARDAĞI TAŞIRDI-TIKLAYINIZ 

"COCA COLA İÇ FİLİSTİNLİ KATLET"-TIKLAYINIZ 

İSRAİL ORDU HAHAMI: BEBEKLERİ DE ÖLDÜRÜN, ÖLDÜRMEK SEVAPTIR-TIKLAYINIZ

Filistin’in Gazze Şeridi’nde çoğunluğu kadın ve çocuk 1500’e yakın Filistinli’yi katlettiği için Türkiye’nin Anadolu Kartalı Tatbikatı’na kazılmasına izin vermediği ve TRT’de yayınlanan ‘Ayrılık’ dizisi nedeniyle Türkiye’yi uyaran İsrail, ‘su’ için Türkiye’nin kapısını yeniden çaldı. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA SU İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU
Ortadoğu’da savaş tamtamları çalan ve Filistin’i işgal altında bulunduran İsrail, Türkiye’ye yönelik geçtiğimiz hafta yaptığı ‘sert’ açıklamalarına rağmen, Türkiye’ye bir kez daha muhtaç olduğunu su konusunda gösterdi. Su sıkıntısı çeken İsrail, Türkiye’den su satın almak için Ankara’nın kapısını çaldı. İsrail’in Yediot Aharonot gazetesinde yer alan habere göre, iki ülke arasındaki diplomatik gerginliğe rağmen, İsrail’in Türkiye’den su ithal etmek istediğini ve bunun için Türk yetkililere başvuruda bulunduğunu yazdı. Gazete, 2002 yılından beri bekletilen Türkiye’den su ihracı konusunun şimdi yeniden ele alındığını belirterek, İsrail’in Türkiye’nin Akdeniz’e dökülen su kaynaklarını ithal etmek istediğini bildirdi.

TÜRKİYE’DEKİ İSRAİL YANLISI MEDYANIN PROPAGANDASI
Anadolu Kartalı Tatbikatı ve TRT’deki ‘Ayrılık’ dizisiyle artan iki ülke arasındaki gerginlik, İsrail’in Türkiye’yi “uyarmasıyla’ tırmanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu İsrail’in bu uyarılarına rest çekmişti. Türkiye’deki bazı medya gruplarının Türkiye’nin İsrail’e rest çekmesini “Türkiye İsrail’e muhtaç, ilişkilere zarar veriliyor” şeklinde İsrail ağzından mesajlar verirken, hem güvenlik hem de ekonomik olarak İsrail’in Türkiye’ye daha çok muhtaç olduğu su konusunda da ortaya çıktı.

SU İHRACI GERÇEKLEŞTİRİLECEK Mİ?
ABD’nin Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimlerine son vermesi için uyarıda bulunduğu ancak bu uyarıları takmayan İsrail, Filistin’deki katliamlar nedeniyle Türkiye’nin rest çekmesiyle Ortadoğu’da ‘en iyi ilişkilere sahip’ olduğu Ankara’yı da karşısına aldı. Türkiye’nin uluslar arası hukuku göz önünde bulundurarak savaş suçu işleyen bir ülkeyi askeri tatbikata kabul etmemesinden sonra, bu ülkeye su ihracının gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

MEHMET NEDİM ASLAN/HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.