“Vakit’in yayınladığı belgeler inceleniyor”

“Vakit’in yayınladığı belgeler inceleniyor”
Ergenekon Terör Örgütü davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay saldırısının ardındaki sır perdesini aralamak için tarihi kararlar almaya devam ediyor.

Mahkeme, Vakit gazetesinin 24.07.2009 tarihinde yayınladığı “Küçük Paşa’ya Nazi yardımı” başlıklı haberde yer alan bilgilere ilişkin, İstanbul DGM Başsavcılığı’na yazı yazılarak, Küçük hakkında ilgili mercilerden soruşturma izni istenip istenmediğinin bildirilmesini ve Küçük’ün Azeri-Alman Dostluk Derneği üzerinden gönderdiği iddia edilen dekontların aslının mahkemeye en kısa sürede ulaştırılmasını istedi.

KÜÇÜK PAŞAYA NAZİ YARDIMI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan’ın Üsküdar’daki evinde çıkan ve Danıştay saldırısının yapıldığı 17 Mayıs 2006 tarihine Alparslan Arslan adına Elazığ'a rezervasyon yaptırıldığına yönelik belge hakkında inceleme başlattı. Mahkeme Heyeti; Türk Hava Yolları, Onur Air ve Atlas Jet adlı havayolu firmalarına müzekkere yazılarak, sanık Alparslan Arslan'ın 2006 yılı uçuş ve rezervasyon kayıtlarının istenilmesini kararlaştırdı.

CİNAYET GÜNÜNDE UÇAK REZERVASYONU

ALPARSLAN KONUŞURSA TAŞLAR YERİNE OTURACAK

O BELGE MAHKEMEDE

Gazetemiz, 23 Aralık 2008 tarihinde, “Cinayet gününe uçak rezervasyonu” başlığıyla sürmanşetten, 1 Ocak 2009 tarihinde, “Alparslan konuşursa taşlar yerine oturacak!” başlığıyla sürmanşetten yayınlanan haberlerinde, Alparslan Arslan'ın Danıştay saldırısının gerçekleştirdiği güne uçak rezervasyonu yaptırdığına yönelik yazılı belgeyi yayınlamıştı. Söz konusu bilgi notunda, Danıştay saldırısının olduğu gün olan 17 Mayıs 2006 tarihinde İstanbul’dan Elazığ’a saat: 11.30’a rezervasyon yapıldığı ve rezervasyon kodu olarak “REZ / RFY8DG” verildiği ve uçak biletine 119 YTL yazıldığı görülüyor. Baba Arslan, “THY ve Atlas Jet'in rezervasyon kayıtlarına bakılsa, Alparslan Arslan adına rezervasyon yapılıp yapılmadığı görülebilir. Bu zor bir şey değil...” demişti.

Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan, gazetemizde yayınlanan yazılı belgeyi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunmuştu. İdris Arslan’ın iki sayfalık dilekçesinde, “2006 yılı Ekim ayında İstanbul'a taşındık. Oğlumuzun eşyaları arasında ekte sunduğum 17 Mayıs 2006 gününe ait uçak rezervasyonunu gösteren yazıyı gördüm. Biz o gün için Alparslan'ı Elazığ'a beklerken, Ankara'da olduğu haberini aldık” denilmişti.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.