İşte İsrail gerçeği

İşte İsrail gerçeği
Filistinlilere ait binaların yıkılmasını engellemek için protesto gösterisine katılan ve iki İsrailli polise yumruk attığı iddia edilen Ezra Nawi isimli insan hakları savunucusu ise 30 gün hapis ve 202 bin dolar para cezasına mahkum edildi.

MEHMET NEDİM ASLAN'ın haberi...

İŞTE İSRAİL'İN TÜRKİYE'DEN YENİ TALEBİ-TIKLAYINIZ

Filistin’de şiddet ve işgal politikasını sürdüren ve Türkiye’nin Anadolu Kartalı Tatbikatı’na katılmasına izin vermeyerek rest çektiği İsrail’de benzer iki olayda mahkeme farklı kararlar verdi. İsrail Devlet Savcılığı, kontrol noktasında Filistinli bir genci tekme tokat döven İsrailli polisin “Filistinli hafif şekilde dövüldü” gerekçesiyle yargılanmasına gerek olmadığına karar verirken, bir başka İsrail mahkemesi, Batı Yaka’daki El Halil kentinde Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını protesto eden ve İsrail polisine karşı çıktığı gerekçesiyle Ezra Nawi isimli bir insan hakları aktivistini 30 gün hapse mahkum etti.

PROTESTOYA 30 GÜN HAPİS
Batı Yaka’nın El Halil kentinde Filistinlilere ait binaların yıkılmasını protesto ettiği ve bir polise saldırdığı gerekçesiyle 30 gün hapse mahkum edilen Ta’ayush isimli insan hakları organizasyonu üyesi Ezra Nawi, aynı zamanda 202 bin dolar tazminata mahkum edildi. Kararı değerlendiren Nawi, cezanın kendisini korkutamayacağını belirterek, mahkemenin bu kararla işgale izin verdiğini kaydetti. Nawi, polislerin işbirliği yaparak kendisi hakkında yalan söylediğini ifade ederek, “Ben suç olan bir aktiviteyi önlemek istedim ve zalimce davranan iki polise tazminat ödemek zorunda bırakılıyorum. İsrail gerçeği bu” dedi.

DAYAK ATAN POLİS AKLANDI
Öte yandan iki polis memuruna yumruk attığı iddiasıyla insan hakları savunucusu birinin hem hapis hem de para cezasına çarptırıldığı İsrail’de ilginç bir karar daha verildi. Bir kontrol noktasında Filistinli bir genci tekme tokat döven İsrail polisi aklandı. İsrail Devlet Savcılığı, Filistinli’nin çok hafif bir şekilde dövüldüğü gerekçesiyle davanın görüşülmesine gerek olmadığı kararına vardı.

KARAR DAYAKTAN DAHA VAHİM
Savcılığın bu kararına tepki gösteren Yesh Din isimli insan hakları organizasyonu avukatı Michael Sfard, kararın şaşırtıcı olduğunu söyledi. Savcılığa bir mektup gönderen Sfard, kararın Filistinli’nin dövülmesinden daha vahim bir durum teşkil ettiğini kaydederek, bunun çok tehlikeli olduğunu belirtti.

İsrail’den öldürmek için PR çalışması
Filistin’in Gazze Şeridi’nde bu yılın başında çoğu kadın ve çocuk 1500’e yakın Filistinli’yi fosfor bombalarıyla katleden İsrail, bu katliamı niçin gerçekleştirdiğini anlatmak için dünya kamuoyu nezdinde PR (halkla ilişkiler) çalışması yapacak. Katliam sırasında ordu hahamının İsrailli askerler için “öldürmek marifettir” şeklinde ifadelerin yer aldığı kitapçıklar hazırladığının ortaya çıkmasıyla deşifre olan İsrail ordusu, “Biz dünyanın en ahlaklı ordusuyuz” iddiasında bulundu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.