İşte Encümen-i Daniş'in son gündemi

İşte Encümen-i Daniş'in son gündemi
Emekli asker ve üst düzey sivil yöneticilerin oluşturduğu Encümen-i Daniş toplandı.

Moda'daki Deniz Kulübü'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıya, Encümen-i Daniş'in Başkanı ve eski TBMM Başkanlarından Necmettin Karaduman, eski Genelkurmay başkanları emekli orgeneraller Hüseyin Kıvrıkoğlu, İsmail Hakkı Karadayı, Necdet Üruğ, eski Başbakanlardan Bülent Ulusu, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal katıldı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaduman, ''Bugünkü toplantıda memleketimizin gündeminde bulunan Demokratik Açılım konusu üzerinde durduk'' dedi.

Bu konuda ileri sürülecek fikir ve görüşlerin tartışılmasının faydalı olabileceği kanaatini taşıdıklarını ifade eden Karaduman, şunları kaydetti:

''Yalnız bu görüşmeler yapılırken Anayasamızın ilk 3 maddesinin öncelikle göz önünde bulundurulması lazımdır. Yani devletin yapısı, dili ve bayrağına ilişkin hükümlerin özen gösterilerek korunması noktası üzerinde durulmalıdır. Demokratik Açılım süreci çok zor bir süreçtir. Bu nedenle, bu konuda siyaset adamlarımızın çok yüksek bir sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiğinin lazım geldiğini özellikle vurgulamak istiyorum.''

İkinci olarak da Ermenistan konusunun ele alındığını kaydeden Karaduman, ''Burada en hassas nokta Karabağ sorunudur. Karabağ sorunu bir çözüme kavuşmadan sınırların açılması eğer tahakkuk ederse, düşünüyoruz ki bu memleketimize bir hayli sıkıntı yaratır'' diye konuştu.

Karaduman, ''Ergenekon'' soruşturmasının geldiği aşamanın toplantıda görüşülüp görüşülmediğinin sorulması üzerine de bu konunun gündeme gelmediğini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın bazı üyelerinin teslim olmasına ilişkin konunun konuşulup konuşulmadığına yönelik de Karaduman, bu konunun da gündeme gelmediğini dile getirdi.

Karaduman, bir başka soru üzerine de Mayıs ayından bu yana ara verilen Encümen-i Daniş toplantılarının bugünden itibaren başladığını ve önümüzdeki Mayıs ayına kadar da süreceğini söyledi.

(AA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.