İslam'a Nazi saldırısı

İslam'a Nazi saldırısı
İngiltere’de BBC televizyonunun son Avrupa seçimlerinde 1 milyona yakın oy aldığı için kanalın en çok izlenen tartışma programlarından “Question Time”a çıkardığı ırkçı Britanya Ulusal Partisi (BNP) lideri Nick Griffin, İslâm’

MEHMET NEDİM ASLAN / LONDRA

HİTLER İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA-TIKLAYINIZ

“FAİZİ YASAKLAMASI İYİ AMA HIRİSTİYANLIKLA UYUŞMUYOR”

İşçi Partisi Hükümeti’nden Adalet Bakanı Jack Straw, Muhafazakâr Parti’den Baroness Saida Warsi, Liberal Demokrat Parti’den Chris Huhne ile siyahî Amerikalı oyun yazarı Bonnie Greer ile aynı masayı paylaşan Griffin, yine çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Daha önceki konuşmalarında İslâm’ın İngiliz kültürü ve Hıristiyanlık değerleriyle uyuşmadığına dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine Griffin, İslâm’ın faize karşı olan tutumunu desteklediğini; ancak kadınlara yönelik şiddeti tavsiye etmesinden dolayı İngiliz toplumunun demokratik değerleriyle uyuşmadığını öne sürdü.

“BBC AŞIRI SOLCULAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR”
Stüdyoya geldiğinde stüdyodaki seyirciler tarafından yuhalanan Griffin, Hitler’e yönelik övücü sözleri hatırlatıldığında ise “Ben Nazi değilim” ifadelerini kullandı. Stüdyoda bulunan seyircilerden biri, Griffin’in ırkçı görüşlerini hatırlatarak, kendisinin Güney kutbuna gitmesini ve orada renksiz bir ırk bulabileceğini söyledi. Griffin’in BBC hakkında ne düşündüğüne dair soruya ise “BBC aşırı solcular tarafından yönetiliyor ve beni buraya çıkarmalarının sebebi de Avrupa seçimlerinde aldığımız başarıdan dolayı başka seçenekleri kalmadığı içindi” şeklinde cevap verdi.

GÖSTERİCİLER POLİSLE ÇATIŞTI
BBC’nin ırkçı görüşleriyle tanınan Britanya Ulusal Partisi lideri Nick Griffin’i ülkenin en çok izlenen tartışma programlarından “Question Time”a konuk etmesi büyük protestolara sebep oldu. Griffin’in BBC stüdyosuna geldiği sırada ellerinde pankartlarla BBC ve Griffin’i protesto eden yaklaşık 500 kişilik “Anti-Faşist” grup polisle çatıştı.

“CHURCHILL İLE AYNI DÜŞÜNÜYORUZ”
Griffin, diğer konukların kendisini Winston Churchill’in mirasını sahiplendiği için yaptığı eleştirilere de, “Churchill de yaşadığı dönemde göçmenlerin bu ülkenin sorunu haline geldiğini söylemişti. O dönemde İslâm’ı bir tehdit olarak görmüştü. Onun söyledikleriyle benim söylediklerim arasında pek fark yok. Onun söyledikleriyle benimkisi uyuşuyor” dedi.

KU KLUX KLAN LİDERİNİ SAVUNDU
Oturumu sunan David Dimbleby’in, Amerika’daki ırkçı Ku Klux Klan örgütünün eski lideri David Duke ile neden görüştüğüne dair sorusunu Griffin, “David şiddeti savunmayan biri” şeklinde cevaplarken, Yahudi soykırımı hakkındaki sorulara da “Benim Yahudi soykırımını inkâr etme konusunda bir inancım yok” cevabını verdi.

BBC, KARARINI SAVUNDU
Hükümetten ve bazı sivil toplum gruplarının tepkisine rağmen Griffin’i televizyona çıkaran BBC, kararının doğru olduğunu ve “Eğer hükümet, BNP’nin savunduğu görüşleri yasaklamak istiyorsa yasa çıkarsın. Bizler kamu yayıncılığı yaptığımız için tarafsız davranmak zorundayız” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.