Tetikçi Dündar

Tetikçi Dündar
"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" nâm-ı diğer "AKP ve Gülen'i Bitirme Planı"nın "Medya" bölümünde geçen kurguları hayata geçiren Uğur Dündar, plandaki görevini kusursuz yerine getiriyor. Söz konusu planda "MEB'e bağlı okullardaki ibadet haberle

İLGİLİ HABERLER:

DİNDAR ÖĞRENCİLER, DÜNDAR'I RAHATSIZ ETTİ

LİSEDE SKANDAL

DÜNDAR YÜZÜNDEN ŞAKAĞINA SIKARAK İNTİHAR ETTİ

UĞUR DÜNDAR AĞZINI FENA BOZDU

DÜNDAR'IN FİTRE CAHİLLİĞİ

HABERVAKTİM UĞUR DÜNDAR DOSYASINI AÇTI

HABERİMİZ UĞUR DÜNDAR'I FENA SARSTI

O VERGİ VERİYOR, DÜNDAR KAÇIRIYOR

DÜNDAR: RÜŞVET DEYİP GEÇEMEYİZ

OKUYUCU DÜNDAR'I NASIL MAT ETTİ?

DÜNDAR İÇİN KALKANLAR, TAYYAR İÇİN EL OVUŞTURDU

KENDİNİ ASMA CEVAP VER

BU YANGIN SİZE KAÇA PATLADI UĞUR BEY - KÖŞE

DÜNDAR'IN ÇILDIRDIĞI AN - VİDEO

Öğrencilerin namaz kılmasını suçmuş gibi gösteren Uğur Dündar, okul yönetimi ile öğrencileri hedef gösterirken; yaptığı sözde haberin Albay Dursun Çiçek imzalı “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”ndaki talimatlarla örtüşmesi ise dikkat çekti.

Paylaşım sitelerinde en fazla tıklanan ve lise öğrencilerinin yasak olmasına rağmen sarhoş oluncaya kadar içki içtiklerini gösteren görüntüleri görmezden gelen Star haber ekibi, namaz kılan öğrencilerin görüntülerini suç işliyorlarmış edasıyla dakikalarca yayınladı.Üstelik de Milli Eğitim Müdürü'nün “ders saatleri dışında namaza gidilmesinde bir yasak olmadığı” açıklamasına rağmen.

DÜNDAR, ERGENEKON TALİMATLARINI MI UYGULUYOR?

Yeni Ergenekon iddianamesine girmesi beklenen Nisan 2009 tarihli ve ‘Dr. Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek’ imzalı skandal belgedeki talimatlar ile Dündar’ın haberlerinin birbirleriyle de örtüşmesi, oldukça manidar bulundu. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda medyaya yansıyan ve önceki gün belgenin orijinali savcılığa ulaşan “İrtica ile Eylem Planı”nda korkunç senaryolar yer almıştı. Söz konusu senaryolarda özellikle dindar insanların yıpratılması için iftira ve karalama gibi her yolun denenmesi yer alıyordu. Skandal belgede en dikkat çeken talimatlardan birisi ise okul öğrencilerine ait ibadet görüntülerinin medyaya servis edilmesidir. İşte skandal belgede yer alan o talimat, “Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerine ait ibadet, görüntü ve haberlerinin medyada yoğun olarak yer alması sağlanarak, Milli Eğitim Bakanı kamuoyu nezdinde yıpratılacaktır.”

“ŞOK, ŞOK... ÇOCUKLAR NAMAZ KILDI!”

Skandal belgede bu talimatlar yer alırken Uğur Dündar’ın önceki akşam sunduğu Star Televizyonun ana haberinde ise yakınlaştırılıp tekrarlanan görüntüler eşliğinde Uğur Dündar, aynen şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 50 çocuk Cuma namazı kılıyor, hepsinin üzerinde okul üniforması var. Öğretmenleriyle beraber saf tutan öğrenciler, İstanbul’da özel bir ilköğretim okulunun öğrencileri. Namaz sonrasında görüntülenmekten rahatsız olan öğretmenlerin tavrı ise hayli sertti. İşte o görüntüler. Görüntüler Anadolu Yakası’ndan özel bir ilköğretim okuluna ait. Yaklaşık 50 öğrenci ile 7 öğretmen, okulun hemen yanındaki camiye gidiyor. Kimileri camiden içeri giriyor, kimileri avluda bekliyor. Ve halılar yere seriliyor, takkeler takılıyor ve ezanın okunmasıyla öğrenciler namaza duruyor. Yaklaşık 30 öğrenci ve 3 öğretmen, avluda saf tutuyor. Diğerleri içeride namaz kılmayı tercih ediyor. Namazdan sonra öğrenciler toplu halde okula dönüyor. Görüntülendiklerini gören bazı öğrenciler, okula doğru koşarken öğretmenleri ise sert tepki gösteriyor.”

KEMAL GÜMÜŞ / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.