Pakistan İmam Hatip'i inceliyor

Pakistan İmam Hatip'i inceliyor
Pakistan Başbakanı dini aşırılıkları önlemek amacıyla imam hatip okullarını inceletmek istediklerini söyledi. Bilgi veren Erdoğan "Ben de imam hatipliyim" dedi...

Dini aşırılıkların önlenmesi amacıyla Türkiye’deki imam hatip okullarını inceleyeceklerini söyleyen Pakistan Başbakanı Gilani’ye Tayyip Erdoğan, “Ben de imam hatipliyim” dedi

Pakistan Başbakanı Yusuf Ziya Gilani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a dini aşırılıkların önlenmesi amacıyla Türkiye’deki imam hatip okullarını inceletmek istediklerini söyledi. Talebe olumlu yaklaşan Erdoğan da Gilani’ye bilgi verirken, “Ben de imam hatipliyim” dedi.
NTV’nin haberine göre Gilani, Pakistan’daki dini aşırılıkların önlenmesinde Türk imam hatip modelinin etkili olabileceğini düşündüklerini, bir heyete Türkiye’deki imam hatip okullarını işleyiş şekillerini inceletmek istediklerini belirtti.
Talebe olumlu bakan Erdoğan da “Bizdeki imam hatipler, normal lise müfredatı üzerinden eğitim yapıyor. Ancak, din konusunda da belli bazı dersler okutuluyor. Onla da normal lise eğitimi gören öğrenciler gibi istedikleri bölümde yüksek öğrenim yapabiliyorlar” dedi. Erdoğan, İsrail ile Türkiye arasında krize yol açan Anadolu Kartalı tatbikatına Pakistan’ı davet etti. Görüşmede Pakistan’ın 2012 BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine destek talebine ise Erdoğan, “Kırgızistan’a söz verdik” yanıtını verdi.

‘Şeytanı yeneceğiz’
Gilani, “Terörizm ve aşırıcılığı lanetliyoruz. Sayın Erdoğan ve ben, bu şeytanı yeneceğimiz konusunda mutabakata vardık” dedi. Erdoğan da şunları söyledi: “Terörün dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur. Kimse, din adına insan öldürme yoluna girmesin, bu asıl yanlış olandır. Din adına bir Müslüman kardeşini öldüren, savunmasız insanları öldüren insanların, bunu ne ile izah edeceğini anlamıyorum. Aşırılıklardan uzak, tamamen orta yolu tutturabilen bir iradeye, bir zihniyete insanlığın ihtiyacı var.

‘Milli birlik süreci’
Sıkıntılı süreci Pakistan gibi aynen biz de yaşıyoruz. Ama dayanışma içinde bölgede bu süreci aşacağımıza inanıyorum.” Erdoğan, “Pakistan’a Afganistan’dan sızmalar oluyor. NATO’yla bunu önlemek için bir öneri var mı?” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Kuzey Irak’tan Türkiye’ye geçişler bizi nasıl sıkıntıya düşürüyorsa, Afganistan’dan Pakistan’a bu tür geçişler de sıkıntıya sevk ediyor. Gerekirse NATO Genel Sekreteri ile bizzat görüşerek, ne gibi tedbirler alırız, kardeşimle bunu paylaştık.” Erdoğan, “Bugünlerde gerçekleştirmekte olduğumuz milli birlik süreci, yeni dönemde Türkiye ekonomisinin güçlü bir atılıma geçmesinde de etkin bir rol oynayacaktır” dedi.

‘İnsanlık dışı bir olaydır’
Bağdat’taki kanlı saldırıya da değinerek “Bu eylemleri hiçbir yere sığdıramıyoruz. Ve bunun din ile diyanetle yakından uzaktan alakası yoktur. Bu insanlık dışı bir olaydır. Teröre karşı dayanışma içinde olmaya mecburuz” diye konuştu.

İşadamlarına vize kalkıyor
Başbakan Erdoğan, Türk ve Pakistanlı işadamlarının vize olmadan iki ülkeye gidebileceklerini, bu konudaki anlaşmanın bugün imzalanacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.