Atatürkçülerden paralı Cumhuriyet balosu

Atatürkçülerden paralı Cumhuriyet balosu
Atatürkçü Düşünce Derneği, Memleket Sevdalıları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çankaya şubesi, Biz Kaç Kişiyiz Hareketi gibi sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek düzenleyeceği “Cumhuriyet Balosu”na bu kuruluşlar

Kül Kedisi masalında olduğu gibi, yoksul olan ve parayı denkleştiremeyen Atatürkçülerin Çankaya’daki balo salonuna bir perinin sihiriyle ancak girebilecekleri anlaşıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde, yöneticileri Ergenekon davası sanığı olan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının oldukça hareketli olduğu gözleniyor. 29 Ekim’de büyük camilere bayrak ve Atatürk posterleri asılması gibi provokatif birtakım hareketlilik içinde olan çevrelerden her geçen yeni yeni projeler geliyor. Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları Ankara’da yüksek katılımlı bir “cumhuriyet balosu” tertip etme kararı aldı. 

PARAYI VEREN BALOYA GİDER
Atatürkçü Düşünce Derneği, Memleket Sevdalıları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çankaya şubesi, Biz Kaç Kişiyiz Hareketi gibi sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek düzenlediği “Cumhuriyet Balosu”na bu kuruluşların bütün üyeleri davet edildi.

Ancak adı geçen kuruluşların üyelerine gönderilen davet metninde “Tek kişilik yemekli ve limitli içkili davetiye 55 TL’dir” ibaresi de yer aldı. Bu durumda açlık ve fakirlik sınırında yaşayan normal vatandaşların baloya nasıl gideceği merak konusu oldu.

HEM VATANSEVER OLUNACAK HEM 55 LİRA GÖTÜRÜLECEK
Davet metninde ayrıca, “vatanın bölünmez bütünlüğüne ve Atatürk Cumhuriyeti’ne yürekten bağlı diğer sivil toplum örgütlerinin de desteklediği Cumhuriyet Balosuna tüm vatanseverler davetlidir” denildi.
28 Ekim 2009 tarihinde yapılacak olan 86. Yıl Cumhuriyet Balosu davetiyelerinin Atatürkçü Düşünce Derneği’nden ücretin yatırılması mukabilinde alınabileceği belirtildi. Sivil toplum kuruluşlarının üyelerine gönderilen davet metninde, “Cumhuriyetimizin ilk yıllarında büyük önder Atatürk’ün başlattığı Cumhuriyet Balosu coşkusunu yeniden yaşamayı ve cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkan tüm dostlarımızı bir araya getirmeyi amaçladığımız bu geceye katılmanız bizleri onurlandıracaktır” denildi. Balo programında ise Semiha Yankı orkestrası, tango ve vals gösterisi ile Atatürk ve cumhuriyet sinevizyon gösterisinin yer alacağı belirtildi.

KÜL KEDİSİ GİBİ KALACAK ATATÜRKÇÜLER İÇİN PERİ ÇÖZÜMÜ
Kül Kedisi masalında olduğu gibi, yoksul olan ve parayı denkleştiremeyen Atatürkçülerin Çankaya’daki balo salonuna bir perinin sihiriyle ancak girebilecekleri anlaşıldı.



HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.