Milletle dalga geçiyorlar!

Milletle dalga geçiyorlar!
Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kod adlı darbeleri planlamakla suçlanan Ergenekon sanıkları Org. Şener Eruygur ve Org. Hurşit Tolon’un yeniden bağımsız sağlık kurulları tarafından muayene edilmesi talep edildi.

ASLAN DEĞİRMENCİ'NİN HABERİ...

Gazetemizin, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilen Tolon Paşa’nın İstanbul Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği baloda dans ve vals şovu yaptığını görüntülemesi, akıllara yeniden Gatakullileri getirdi. Emekli Tabip Albay Prof. Dr. Ahmet Alper, Vakit’in takdir edilecek bir habere imza attığını belirterek, “Vakit’in ortaya çıkardığı durum ibretliktir. Bu ibretliğin bir benzerini de aylar öncesinde Eruygur ile yaşadık. İki emekli paşa da Ergenekon’un üst düzey yöneticisi olmakla suçlanıyor. Ancak sağlık gerekçesi ile salıveriliyor. Görüntüler ise bu tezi çürütüyor” dedi.

“BAĞIMSIZ SAĞLIK KURULLARI DEVREYE SOKULMALI”
Profesör Alper, “Her iki paşanın da kesinlikle bağımsız bir sağlık kuruluna sevk edilmeleri sağlanmalı ve muayene sonucu mahkemeye bildirilmelidir. Söz konusu kişiler sıradan sanıklar değildir. Bu suçlamalar ortada iken dışarıda dolaşabilmeleri manidardır” diye konuştu.

“ELBİRLİĞİ İLE DALGA GEÇİYORLAR”
GATA’dan Albay rütbesiyle emekli olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise görüntülerden duyduğu rahatsızlığı şu şekilde açıkladı: “Ortada çok ağır suçlamalar var. Bu ağır suçlamalara rağmen bu insanlar toplum içerisine girebiliyor. Girdikleri toplum da o kadar ağır iddialara rağmen onları kabul edebiliyor. Bu elbirliği ile milletle ve hukukla dalga geçmek ve meydan okumaktır. Normal şartlarda bu kişi ile yan yana bile gelinmesinin anormal olması gerekirken, övünürcesine hareket etmek anlaşılır değildir. Bir kesim ya olayın ciddiyetin farkında değil ya da işlenen anayasal suçları kabul ediyor.”

Sanıkların yeniden muayene edilmesi konusunda mahkemelerin yetkili olduğunu vurgulayan Profesör Tarhan, “İki önemli sanığın, sağlık raporlarına rağmen salıverilmiş olmasına karşın, etkinliklerde boy göstermeleri kamuoyunun kafasını karıştırıyor. Bu ayrımcılık daha fazla gerilime sebep olmadan, mahkeme yetkisini kullanarak sanığın yeniden sağlık kontrolünü yaptırmalıdır” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.