CHP’li belediyeler borç batağında

CHP’li belediyeler borç batağında
CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcunun 1 milyar 411 milyon 678 bin 836 TL olduğu, haciz kıskacında olan belediyenin bazı varlıklarını satmaya hazırlandığı, CHP’li Çankaya Belediyesi’nin de personeline maaş

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin borç batağı içinde olduğu ortaya çıktı.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcunun 1 milyar 411 milyon 678 bin 836 TL olduğu, belediyenin haciz kıskacı içine girdiği öğrenilirken, Çankaya Belediyesi’nin de personeline maaş ödeyemediği bildirildi.

“BELEDİYE, HACİZ KISKACI İÇİNE GİRDİ”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, büyükşehir belediyesinin borçlanma limitinin sıfırlanması sebebiyle borçlarını ödeyemez hale geldiğini, bu nedenle de haciz kıskacı içine girdiğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne (AESOB) bağlı oda başkanları ile AESOB toplantı salonunda bir araya gelerek, belediyenin borçları, kısa, orta ve uzun vadede yapacakları hakkında bilgi verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kadrolu ve kadrosuz toplam 4 bin 516 kişinin çalıştığını bildiren Akaydın, “Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu 1 milyon 211 milyon 678 bin 836 TL'dir. Bu borçlar içinde Antalya Su Atıksu İdaresi’nin (ASAT) de borcu var. Ancak ASAT borcunu 200 milyon eksik bildirmiş. Bu borca 200 milyon TL daha eklemek lazım. Belediyenin borçlanma limiti sıfırdır. Para da yok. Belediyenin işlerinin yürümesi, esnafa, müteahhitlere, işçilere borçların ödenmesi için bir şeyler satılması gerekiyor” diye konuştu.
“Belediyeyi yüzakıyla yönetebilmemiz için bir şeyler satmamız gerekir” diyen Akaydın, satılacak yerler arasında yeni belediye hizmet binası, hal ve eski otogarın bulunduğunu da söyledi. En kolay satılacak yerin hal olduğuna işaret eden Belediye Başkanı, önceliğinin esnafın hali alması olduğunu vurguladı. Akaydın, “Eğer bunları satamazsak, hacizlerle burası yok pahasına elden gider. O zaman bunun sorumluluğunu kim alacak. Belediyeye haciz davaları açılmaya başlandı. Şimdilik bu sorunu atlatıyoruz ama bir an önce gereken yapılmalıdır” dedi.

PARA YOK AMA TÜRKAN SAYLAN’IN HEYKELİ DİKİLECEK!
Belediyenin haciz kıskacında olduğunu açıklayan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi’nin kısa, orta ve uzun vadede yapmayı planladığı işler arasında heykel yapmayı sıraladı. Akaydın, “Atatürk Parkı’na Türkan Saylan heykeli dikilecek. 1 ay içinde bu heykel yerine konulacak” dedi. Türkan Saylan’ın, Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında evi aranmış ve ardından vefat etmişti.

ÇANKAYA BELEDİYESİ’NDEKİ MALİ KRİZ ÇOCUKLARI VURDU
Çankaya Belediyesi’nin içinde bulunduğu mali krizin, kreşlerdeki çocukları da olumsuz etkilediği ortaya çıktı. Çocukların velileri, Çankaya Belediyesi’ne bağlı Belde A.Ş.'de çalışan, ancak 6-7 aydır maaş alamayan öğretmenlerin içinde bulunduğu ruh halinin, çocukları olumsuz etkilediğini belirtti.

Mali zorluk içinde olan öğretmenler arasında işe gelmek için yol parası bile bulmakta güçlük çekenlerin olduğunu ifade eden veliler, ayrıca yemek listelerine son dönemde uyulmadığını söyledi. Veliler, son olarak Maltepe'deki kreşe “doğalgaz alınmadığı” için faaliyetlerin soğukta yapıldığını iddia ederek, “domuz gribi tehlikesinden endişe ederlerken; şimdi de çocuklarının zatürre olmasından kaygı duyduklarını” kaydetti.
Çankaya Belediyesi yetkilileri, belediyenin para sıkıntısı içinde olduğunu; ancak personelin maaşlarının bir kısmının ödendiğini belirtti. Çalışanların alacaklarının tamamının ödenmesi için “para sıkıntısını aşmaya çalıştıklarını” ifade eden yetkililer, eski Başkan Muzaffer Eryılmaz döneminde personel ihtiyacının özel bir şirket üzerinden giderildiğini, bu nedenle çalışanların daha önceki alacaklarından belediyenin sorumlu olmadığını savundu. Yetkililer, “Önceki yönetimin bıraktığı kötü mali tabloyu düzeltmeye çalışıyoruz. Biraz sıkıntı var, ancak bu durum kısa zamanda düzelecek” dedi. Açıklamalarda bulunan Çankaya Belediyesi yetkililerinin de daha önceki belediye başkanının CHP’li Eryılmaz olduğunu unutmaları dikkat çekici bulundu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.