İsrail’den çok ilginç Ergenekon taktiği!

İsrail’den çok ilginç Ergenekon taktiği!
Genelkurmay Başkanlığı karargahında meçhul bir subayın bir grup cuntacı subayın darbe planları yaptığını deşifre etmesinden sonra Ergenekon’a yakınlığıyla bilinen medya ve siyasetçilerin darbe planlarından ziyade planı deşifre eden subayla ilgilenme

MEHMET NEDİM ASLAN’IN HABERİ…

ERDOĞAN'A KÜSTAH BENZETME: SONUN MENDERES GİBİ OLUR

Gazze’de bombardımanı sırasında savaş suçu işlediğini ortaya koyan Goldstone Raporu nedeniyle uluslar arası arenada zor durumda kalan İsrail, dünya kamuoyunu Gazze katliamından uzak tutmak için İran kartını oynamaya devam ediyor. İsrail, önceki gün Kıbrıs adası yakınlarında Hizbullah’a teslim edilmek üzere İran’dan geldiğini iddia ettiği silah dolusu bir gemiyi ele geçirdiğini öne sürerek, uluslar arası toplumun Filistin’de sorununun çözümüne ilişkin çağrıları ile Gazze katliamının boyutlarını ortaya koyan Goldstone Raporu’nun üstünü örtmek istiyor.

NETANYAHU’NUN SÖZLERİ İSRAİL’İN HEDEFİNİ ORTAYA KOYDU

Hizbullah’ın silahların kendilerine geldiğine dair İsrail iddialarını yalanlamasına rağmen, silahların İran’dan Suriye’ye ve oradan Hizbullah’a aktarılmak üzere gönderildiği iddiasını sürdüren İsrail’in amacı, aşırı sağcı Başbakan Benyamin Netanyahu’nun sözleriyle ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler’de Goldstone Raporu’nun sonuçları doğrultusunda kınanması beklenen İsrail Başbakanı Netanyahu, silah taşıdığını iddia ettiği gemiyle ilgili olarak, “İran halkımızı öldürmek için Hizbullah’ı silahlandırırken, Goldstone Raporu İsrail’İ suçlu gösteriyor” dedi. 

GOLDSTONE RAPORU’NU ÖNEMSİZLEŞTİRME ÇABASI
Netanyahu’nun bu sözlerinin İsrail’in önümüzdeki günlerde, BM’de Goldstone Raporu’na karşı diplomatik bir savaş başlatacağı ve uluslar arası kamuoyuna İsrail’in İran ve Hizbullah tehdidi altındayken Filistin’le barış yapamayacağı propagandası yapması bekleniyor. Netanyahu’nun ayrıca, İsrail’in savaş suçu işlediğini belirten Goldstone Raporu’na ilişkin uluslar arası kamuoyunun tepkisine silahlı bir şekilde yakalandığını iddia ettiği gemiyle karşılık vereceği belirtiliyor.

“BU SAÇMALIĞI DOSTLARIMIZA ANLATACAĞIZ”
İsrail Başbakanı Netanyahu, BM’deki Godstone Raporu üzerine yapılan görüşmeler sürerken, İran’ın Hizbullah’a silah gönderdiğini öne sürerek, bu durumun uluslar arası toplumun İsrail’den talepleriyle çeliştiğini ileri sürdü. Netanyahu, “Silahların ele geçirilmesi bir saçmalığı gösteriyor. Bir yandan İran sivillerimizi öldürmesi için teröristlere silah gönderiyor. Diğer yandan Goldstone Raporu bizi işaret ediyor. Önümüzdeki günlerde bu saçmalığı dünyadaki dostlarımıza anlatacağız” dedi.

GOLDSTONE: İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ
Öte yandan İsrail’in iddialarının BM’de Goldstone Raporu’nun görüşülmesi ve Filistin sorununun çözümüne ilişkin çağrıların yapıldığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. BM’nin tayin ettiği Güney Afrikalı Musevi yargıç Richard Goldstone ve heyeti Gazze’de İsrail’in savaş suçu işlediğini ortaya koyan bir rapor hazırlamıştı. Raporun BM’de görüşülmesinden rahatsız olan İsrail, uluslar arası kamuoyunun tepkisini başka taraflara çekmek amacıyla Hizbullah ve İran’ı öne sürmeye çalıştığı kaydediliyor.

İSRAİL: SİLAH DOLUSU GEMİ ELE GEÇİRDİK
İsrail, önceki gün yaptığı açıklamada Antigue bayraklı bir gemiyi Hizbullah’a silah götürürken Kıbrıs yakınlarında ele geçirdiğini bildirmişti. İsrailli yetkililer, gemide uzun namlulu silahların bulunduğunu ve İran’dan gelerek Mısır’a giden geminin burada silahların başka gemiye aktarılmasıyla Suriye’ye doğru yola çıktığını öne sürmüştü. İran ve Suriye’nin yanı sıra Hizbullah da İsrail’in iddialarını yalanladı. Hizbullah yaptığı açıklamada, “Siyonist rejimin bu iddiaları propagandadan ibarettir” derken, İsrail’in uluslar arası sularda korsanlık yapmasını da kınadı.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.