Hizbullah sanığından şok iddia

Hizbullah sanığından şok iddia
Hizbullah ana davası sanığı Cihan Yıldız, PKK üst düzey yöneticileri Rıza Altun ve Nedim Seven'le ilgili şok iddiada bulundu..

Hizbullah ana davası sanığı Cihan Yıldız, PKK üst düzey yöneticileri Rıza Altun ve Nedim Seven'in Almanya'da kendisiyle birlikte yakalanmasına rağmen Türkiye'ye iade edilmediğini söyledi. 

Hizbullah'ın üst düzey sorumluları Cemal Tutar ve Edip Gümüş'ün de aralarında bulunduğu 31 sanıklı Hizbullah ana davasına devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar katıldı. Duruşmada müdafi avukatlar esas hakkındaki savunmaları yaptı. 

Duruşmada eski DEP Milletvekili Mehmet Sincar'ı öldürdüğü iddia edilen sanık Cihan Yıldız ilginç bir iddia ortaya attı. Kendisinin Almanya'da PKK üst düzey yöneticileri Rıza Altun ve Nedim Seven ile birlikte yakalandığını öne süren Yıldız, "Ancak sadece ben iade edildim. Avrupalılar PKK'lılara 'özgürlük savaşçısı' gözüyle baktığı için Türkiye'ye iade etmiyor." dedi. Sanık Yıldız, Sincar cinayetiyle ilgisinin bulunmadığını da ileri sürdü. Yıldız'ın avukatı Serkan Ramanlı da cinayetle ilgili 'emek' adlı gizli tanığın dinlenmesini istedi. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe tarihine erteledi. 

İddia makamı mütalaasında birçok adam öldürme, yaralama, kaçırma ve sorgulama eylemlerine katılan sanıklardan Edip Gümüş, Cemal Tutar, Fuat Balca, Abdulkerim Kaya, Mehmet Varol, Mustafa İpek, Mahmut Demir, Kemal Gülşen, Yunus Avcı, Sinan Yakut, Mehmet Ezme, Şeyhmus Kınay, İsmail Kınay, Yusuf Begiç, Abdulvahap Ekinci, Mehmet Veysi Özel, Rıfat Demir, Mehmet Beşir Acar, Mehmet Tahir Ak, Mehmet Sudan, Mehmet Garip Özer ve tutuksuz yargılanan Mehmet Veysi Bozkuş hakkında eski TCK'nın 146/1 maddesinde düzenlenen "Devletin mevcut anayasal düzenini silah zoruyla yıkarak, yerine şeri esaslara dayalı İslam devleti kurmayı amaçlama'' suçunu işledikleri gerekçesiyle haklarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti. Sanıklardan Mehmet Nurettin Karabulut, Fahrettin Özdemir, Abdülkudus Yersiz, Gazi Kavan ve Ramazan Akyol'un TCK'nın 314. Maddesi'nde düzenlenen 'Silahlı örgüte üye olmak' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etmişti. İstanbul Beykoz'da, 17 Ocak'ta düzenlenen ve elebaşı Hüseyin Velioğlu'nun öldüğü operasyonda sağ yakalanan örgütün üst düzey sorumluları Edip Gümüş ve Cemal Tutar'ın da aralarında bulunduğu sanıklar 2000 yılında Diyarbakır DGM'de yargılanmaya başlanmıştı. 

(Cihan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.