Paksüt, Haşim Kılıç'ı suçladı

Paksüt, Haşim Kılıç'ı suçladı
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Alifeyyaz Paksüt, Yargıtay santralinin dinlenmesi iddialarıyla ilgili açıklamasında yargının içine düşürüldüğü durumun üzücü olduğunu, yargının içindeki yanlışları yargının temizleyeceğini söyledi.

AYM Başkan Vekili Paksüt, Ankara Swiss Otel'de düzenlenen KKTC'nin 26. kuruluş yıldönümü resepsiyonunda gazetecilerin Yargıtay'daki dinleme iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Dinleme konusunda kendisinin de edindiği deneyimler olduğunu belirten Osman Paksüt: "Yargıtay Başkanı, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili güzel açıklamalarda bulundular. Tamamen katılıyorum. Yargının içine düşürüldüğü durum üzücüdür. Ama bunun çaresi yine yargı içinde bulunacaktır. Yargının sorunlarını, yargının ve hukuk devletinin gücü, adaletin dürüstlüğü, açıklığı, şeffaflığı içinde çözecektir. İçindeki yanlışları temizleyecektir. Yanlışları yapanlar ki, bunlar kasıtlı yaptılarsa yine yargı önünde hesaplarını vereceklerdir, bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Yargıtay ve Danıştay'dan dinleme iddialarıyla ilgili açıklamalar olduğunu Anayasa Mahkemesi'nden de bu yönde bir açıklama olup olmayacağı sorusuna Paksüt şu yanıtı verdi: "Anayasa Mahkemesi adına Sayın Başkan böyle bir açıklama yapabilirdi ama şimdiye kadar yapmadı. Ben kendi adıma Yargıtay ve Danıştay Başkanı ile HSYK Başkan Vekili'nin gerekenleri söylediği kanaatindeyim. Aynen de altına imzamı atarım." dedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.