Dudak uçuklatan iftiralar

Dudak uçuklatan iftiralar
Kara propaganda için kurdurulan "irtica.org" adlı internet sitesi, yayınları, 28 Şubat dönemini hatırlattı.

Genelkurmay'ın doğruladığı "internet andıcı"nda yer alan bu kirli amaçlı sitede ki karalama ve iftiralar, dudak uçuklatıyor. İrtica paranoyasını körüklemek için malzame üreten siteden, doğrudan inançlı insanların hedef seçildiği görülüyor.

"İrtica. org", Türkiye'deki kara propagandanın sanal adı olarak tarihe geçti. Deşifre olduktan sonra yayınlarına son verilen sitenin, önceki yıllara ait görüntüleri, sanal İrtica fabrikası gibi kullanıldığını gösteriyor.

Bu sitelerin 28 Şubat'ın bir kalıntısı olduğu daha önce ortaya çıkmıştı. İçeriği de 28 Şubat darbesini yapan cuntacıların stratejileri ile birebir örtüşüyor. Sitenin tek bir hedefi var. İstedikleri zaman millete darbe vurabilmek için her dönemde iyi bir gerekçe olarak kullandıkları irtica paranoyasını canlı tutmak. 

Genelkurmay Adli Müşavirinin doğruladığı "internet andıcı" ile ortaya çıkan site, toplumu yönetmek ve yönlendirmek adına kurdurulan 42 internet sitesinden en dikkat çekeni. Dudak uçuklatan iftira ve karalamalarla dolu sitenin içeriği, 28 Şubat sürecini hatırlatıyor.

O dönem; hayali tarikatlar, uydurma şehyler, medya figürleri ve gazete manşetleri ile oluşturulmak istenen irtica paranoyasının, bu siteler sayesinde körüklenmeye devam edildiği görülüyor.

Hedef alınan ise doğrudan doğruya inançlı insanlar. İnandıkları gibi yaşamaktan başka hiçbir beklentisi olmayan halk, suçlu gibi gösteriliyor. Hakaret ediliyor. Sitenin açılış sayfasında, çarşaflı bir kadın, örümcekle yan yana sunuluyor.

Bir başka skandal daha var. Çubuklu'nun 2007'de kapatıldı dediği site, daha bu yıl içinde güncellenmiş. Hatta sitenin sayfa görseli bile yenilenmiş. Ta ki milletin parasıyla kurulup işletilen siteler üzerinden milletin inancına hakaret edildiğinin ortaya çıkmasına kadar...

Sitenin yeni tarihli sayflarında, adeta Ergenekon avutkatlığı yapılıyor. Ergenekon sanıklarının yazılarına yer verilen sitede soruşturmayı yürüten savcılar açık hedef gösteriliyor.

Vahim olan ise kara propagandanın sanal aracı olan bu siteleri kurduk ve işlettik diyenlerle ilgili hala bir soruşturma başlatılmaması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.