İzlenmenin kralı TSK'da!

İzlenmenin kralı TSK'da!
Yargı'nın dinlendiği iddiaları özellikle köpürtülürken, Ergenekon savcılarına gönderilen son ihbar mektubunda "siyasi"lerden "esnaf"a, "cemaat"lerden "STK"lara kadar hemen herkesin Jandarma tarafından izlendiği ve "telefon numaraları"na kadar fişlendiği o

YENER DÖNMEZ'İN HABERİ

Ergenekon savcıları, Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık ve muhalefet liderlerine bir TSK personeli tarafından yeni bir ihbar mektubu gönderilirken, mektubun ekinde yer alan klasörlerde oldukça ayrıntılı bir darbe planı hazırlandığı açıkça görüldü. Dursun Çiçek’le ilgili Karargah’taki soruşturmada bilgisayarları incelemekle görevli bir TSK personeli tarafından kurtarılan belgelere göre; hükümetin en etkili isimleri ayrıntılı bir biçimde fişlenirken, iller bazında adres bilgilerine varıncaya kadar siyasilerin fişlendiği ve sivil toplum kuruluşları ile bazı cemaatler hakkında şematik çalışmalar yapıldığı ortaya çıktı.

İL İL FİŞLEMİŞLER

Ele geçen belgelerde, AK Parti’nin önde gelen isimlerinden Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Egemen Bağış ile Ömer Çelik ve Cüneyt Zapsu hakkında ayrıntılı bilgilere yer verildiği görüldü. Ayrıca yine kurtarılan belgeler içinde STK’ların da fişlendiği ve bunlar hakkında özel bilgiler verildiği, şema halinde birbirleriyle olan ilişkilerinin ortaya konulduğu anlaşıldı. Ayrıca bir ildeki Milli Görüşçüler, siyasi kişilikler ve adresleri ile şehirdeki etkili esnaflar ve yerel yayın kuruluşları hakkında bilgilerin yer aldığı belgelere ulaşıldı.

DAVUTOĞLU HAKKINDA İTHAMLAR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında, AK Parti Hükümetinin ilk iktidar döneminde hazırlandığı anlaşılan fişleme raporunda, şu ifadeler dikkat çekti: “Şeriatçı ve Kürtçü Vahdet adlı örgütle işbirliği yapan Risale Yayınları tarafından laikliğin küçümsenip şeriatın övüldüğü bir ‘Sosyal Bilimler Ansiklopedisi’nin yazarlarındandır. Şeriatçı Eyüp Sultan Vakfı’nın üyesidir. Sabahattin Zaim’in talebelerinden olduğu söylenmektedir. Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olduğu dönemden beri Başbakan Abdullah Gül ile yakın ilişki içinde olan Davutoğlu, AKP Hükümeti kurulduktan sonra, Gül tarafından Başbakanlık Başdanışmanlığı’na getirilmiştir. Ortadoğu odaklı dış politika araştırma, makale ve yayınlarıyla bu alanda ön plana çıkan Davutoğlu, Uluslararası İlişkiler Teorisi, Türk Dış Politikası, Karşılaştırmalı Medeniyet Çalışmaları, Ortadoğu, Türkiye Dış Politikası alanlarında dersler ve konferanslar vermiştir.”

ZAPSU HAKKINDA ÇÖLAŞAN’DAN FAYDALANILMIŞ
Yine AK Parti’nin önemli isimlerinden Cüneyt Zapsu hakkında yapılan çalışmada gazeteci Emin Çölaşan’dan ayrıntılı olarak yararlanıldığı gözleniyor: “Aynı dönemde Emin Çölaşan’ın Davos gezisinin mimarı olan danışmanı Cüneyd Zapsu aleyhindeki bir yazısı Erdoğan’ı çileden çıkartmıştır. Çölaşan bu yazısında; Zapsu ailesinin dindarlığı ve Kürt kökenliliğine vurgu yaparak, bu ailenin yurtdışına dini ansiklopedi satmasını eleştirmiş, Zapsu’yu yerden yere vurmuştur. Çölaşan’ın 26 Ocak 2003’te yayınlanan ‘Tüccar danışman Cüneyd Zapsu, PKK gazetesinde’ başlıklı köşe yazısında da; ‘Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisinin düzenleyicisi ve sözcüsü, bebekliği dahil elimizde büyümüş olan Cüneyd Zapsu’nun; Musa Anter’in kayınpederi, Said-i Kürdi’nin dostu, Abdurrahim Zapsu’nun torunu olduğu’ ifadesine yer verilmiştir.”

ÖMER ÇELİK’LE İLGİLİ FİŞLEME ÇALIŞMASI 
AK Parti Adana milletvekili ve Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Ömer Çelik’le ilgili fişleme belgesinde ise şu bilgilere yer verildiği görülüyor: “Erdoğan’ın siyasi danışmanıdır. Siyasi söyleminde ve iç siyasetteki taktiklerinde pay sahibidir. Dış gezilerinin tamamında genel başkanın yanında yer almaktadır. Erdoğan’ın olmadığı bir kabinede yer almak istemediği için bakan olmamıştır. Radikal İslam ekolünden gelmektedir. Yaşar Kaplan’ın yetiştirdiği bir kişidir. Ali Bulaç ile birlikte “Bilgi ve Hikmet” dergisini çıkartmışlardır. Eski Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Beşir Atalay tarafından siyasi görüşü nedeniyle üniversiteye alınmıştır. İkinci Cumhuriyetçidir.”

ALİ BABACAN DA FİŞLENMİŞ
Yine hükümetin etkili isimlerinden Ali Babacan’la ilgili fişleme çalışması ise şöyle: “Korkut Özal’ın öğrencilerinden ve Nakşibendi tarikatının İskenderpaşa dergahı mensubudur. AKP çevrelerinde “Erdoğan’ın Prensi” veya “AKP’nin Derviş’i” olarak isimlendirilmektedir. 1968 yılında, yasak olmasına karşın okula “türban” ile girmekte ısrar eden Ankara İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Hatice Babacan ile derslerinde “İslamiyet’te reform gerektiğini” dile getiren İslam Tarihi öğretim üyesi Doç.Dr. Bahriye Üçok’a hakaret eden Mustafa Demirsöz, disiplin kurulu kararıyla fakülteden atılmışlardır. Atılan bu öğrencilerden Hatice Babacan, Ali Babacan’ın halasıdır. Hatice Babacan üniversitede ilk türban eylemini başlatan kişidir.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.