'Onun ölmesi gerekiyordu nasıl yaşar?'

'Onun ölmesi gerekiyordu nasıl yaşar?'
“UBA muhabiri gel buraya! Burada biz hop oturduk, hop kalktık, bu adam ölecekti, nasıl yaşar diye. Ve Veli bunu kurtardı. İğnenin deliğinden geçseniz bir daha buraya giremezsiniz. Defol git”

Yukarıdaki sözler, 28 Şubat döneminin “kudretli” Genelkurmay Genel Sekreteri E. Tümgeneral Erol Özkasnak’a ait. Olayı aktaran ise; Akın Birdal, 1998 yılında İHD Genel Merkezi’nde vurulduğunda onu hastaneye yetiştiren gazeteci Veli Özdemir. Özkasnak, dönemin UBA Haber Müdürü Özdemir’in Akın Birdal’ı kurtarmasına duyduğu tepkiyi, Genelkurmay’daki bir brifingi izlemeye gelen UBA muhabirini, bu sözlerle karargâhtan kovarak göstermiş. 

Veli Özdemir’in, o günlerde yaşadıklarını ilk kez aktardığı gazeteci yazar Muhammet Kutlu, “Derin Güçlerin Gizli Ordusu: Gladio” adlı kitabında, Türkiye’deki Gladio ve kontrol dışı güçlerle ilgili müthiş gerçeklere yer veriyor.
Muhammet Kutlu’nun kitabında, KKTC’de gerçekleştirilen Toros-2/97 Tatbikatı sırasında, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’na düzenlenen başarısız suikast girişimi ile ilgili çarpıcı gerçekler de ortaya konuluyor. Kutlu’nun, o gün tatbikat alanında görev yapan bazı kişilerin tanıklığına dayanarak kitabına aktardığı bilgilere göre, Kıvrıkoğlu’nu hedef alan, ancak hemen arkasındaki Albay Vural’ı şehit eden kurşun, tatbikat alanında görev icra eden bordo berelilerden geldi. Olayla ilgili soruşturmada, tim içindeki iki kişi üzerinde yoğunlaşan şüpheler, birden yön değiştirip çok yukarılara varınca, soruşturma sonlandırılmış.

Kitapta konuyla ilgili olarak yer alan asıl şok gerçekler, bununla sınırlı değil. Olayda şüpheleri üzerine çeken, ancak suçlanamayan tim mensuplarının tümü, 16 Mayıs 2001’de Malatya yakınlarında düşen Casa tipi askeri nakliye uçağında can vermiş.

Kutlu’nun kitabında, Turgut Özal ve eski MİT Müsteşar Yardımcısı Hiram Abas’ın ölümlerinin, Özal’ın Şam ziyaretinde, dönemin Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad’ın da içinde bulunduğu makam aracını, Apo’nun Şam’daki evinin önüne çekerek, Esad’a suçüstü yapmalarından kaynaklandığı ortaya konuluyor.

1993 yılında şüpheli uçak kazasında şehit olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in, uçağa binmeden dakikalar önce dönemin İçişleri Bakanı İsmet Sezgin’i ziyaret ettiğinin aktarıldığı kitapta, ziyaret anında orada bulunan sürpriz tanığın anlatımlarına yer verilerek tarihe ışık tutuluyor.

Muhammet Kutlu’nun “Gladio” kitabında, bugüne kadar bir türlü ortaya çıkmamış pek çok gerçek, ilk kez yazılıyor. Kutlu, Türkiye’deki Gladio gerçeği ile ilgili düşüncelerini, kitabının önsözünde şöyle ifade ediyor: “Bu yapıyı Sondajcı Yaban Arısı’nın üreme şekline benzettiğimi söyleyebilirim. Sondajcı Yaban Arısının dişisi, yumurtlama döneminde ağaç kabukları altında gizlenmiş tırtıl avına çıkar. Kabuğun 2-4 cm altındaki tırtılı duyargaları ile keşfeder. Delici yumurta borusu ile kabuğu delerek yumurtasını tırtılın vücuduna bırakır. Yumurtadan çıkan kurtçuklar önce tırtılın vücudundaki yağlı besinleri yerler. Gelişimlerinin sonlarında ise organlarını da yiyerek tırtılın ölümüne sebep olurlar. Ülkemizdeki Gladio türü kontrol dışı derin yapıları ve PKK gerçeğini tarif etmek için bundan daha iyi bir örnek verilebileceğini sanmıyorum”

Gazeteci yazar Muhammet Kutlu, “Kırmızı Kitap” ve BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ivefatı sonrasında yazdığı “Yiğit Düşünce” isimli kitaplarıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.