Akaydın kilise yaptıracak

Akaydın kilise yaptıracak
Başörtü, namaz ve Kur’an yasakçılığıyla İslâmî değerlere adeta savaş açan Antalya’nın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ruslara kilise açma sözü verdi.

ERTUĞRUL CESUR'UN HABERİ

10. Uluslararası Piyano Festivali’nin davetlisi olarak kente gelen Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy, Akaydın’a Antalya’da Rus Ortodoks Kilisesi yapmak ve bu konuda arsa tahsisi yapılması için girişimlerde bulunmak istediklerini belirtti. Antalya’da binlerce Rus vatandaşın yaşadığını belirten Büyükelçi, “Türkiye’de normal turizmin yanısıra din turizminin de gerçekleşmesi gündemde. Rus Ortodoks Kilisesi’nin yapılması ile ayrıca 2-3 bin turistin sadece din turizmi için kente gelmesi sağlanacaktır. Antalya bu anlamda daha cazip olacaktır. Öncelikle Rus Patrikhanesi ile ardından Fener Rum Patriği ile görüşeceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren somut bir adım atmak istiyoruz, desteğinizi bekliyoruz” dedi. Büyükelçi, Kundu bölgesinde bir yer tahsisini ve bunun için de bir an önce Ankara düzeyinde girişimlerde bulunmak istediklerini ifade ederek, Başkan Akaydın’dan arsa tahsisi konusunda destek istedi.
Akaydın da kilise inşaasına gönülden razı olduğunu vurgulayarak, “Yasal mevzuatlara göre, ibadet alanı olarak ayrılan yerlere cami kadar kilise yapmak da mümkün. Bu konuda Valilik ve Müftülük izni gerekir. İnşaat ruhsatı da ilçe belediyelerden alınıyor” dedi. 

İMAMA DÜŞMAN, PAPAZA DOST
Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı döneminde rektörleri toplayarak “Türkiye lâiktir lâik kalacak” sloganları attırmasıyla ve tavizsiz başörtüsü yasakçılığı ile adını duyuran Akaydın, belediye başkanlığının ardından da İslâm düşmanlığını sürdürüyor. Akaydın, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda, şehir mezarlığında Kur’an tilavetini durdurdu. Akaydın’ın yasağı sebebiyle beş yıldan beri belediyenin görevlendirdiği ve cenaze işlemlerini gerçekleştiren imamlar tarafından arefe gününden başlayıp bayramın üçüncü gününe kadar süren Andızlı Mezarlığı'ndaki Kur'an-ı Kerim okunması, bu yıl sadece arefe günü ikindi namazından sonra çok kısa bir şekilde gerçekleştirildi. Bayramın bir ve ikinci günü ise hiç okunmadı. Akaydın, yine geçtiğimiz Ramazan ayında belediye personeline getirdiği namaz kılma yasağı ile gündeme geldi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.