İşte şok istifaların perde arkası!

İşte şok istifaların perde arkası!
CHP'yi sarsan 'Dersim' istifalarının perde arkasını CHP'li Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül açıkladı. Sarıgül, "Öymen'in istifa etmesini beklerken, yönetimin sahip çıkması bizi bu yola itti" dedi.

NTV'nin sorularını cevaplayan, Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Biz halkımızın sesi olmak için siyaset yapıyoruz. CHP'yi de böyle sanıyorduk" diyerek başladığı konuşmasını, "Ancak 10 Kasım'daki konuşma bizleri derinden yaraladı. Bunun yersiz bir açıklama olduğunu düşünerek genel merkezden gerekenin yapılacağını beklerken malesef istifa yerine sahiplenme sözkonusu oldu. Bunu kınamak yerine içimize gömdüğümüz bu acıyı bu şekilde gün yüzüne çıkarmaları bizi çok üzdü. Partimizin yöneticileri tarafından Öymen'in kendisinin ya da yaptırım gücü olanlar tarafından istifa ettirilmesi gerektiğini düşündük. Ama böyle bir açıklama gelmedi. Biz de çok üzüldük. Genel merkeze gücümüz yetmediği için tepkimizi böyle gösterdik" şeklinde sürdürdü.

Sarıgül, "Başka bir partiye mi geçeceksiniz?" şeklindeki soruya şu karşılığı verdi: "Ülkemizin bulunduğu durumu iyi biliyoruz ya da elimizden geleni yapıyoruz. İyi bir parti tarafından yönetilmediğimizi ve şartların kötü olduğunu biliyoruz ama bu bir parti düşündüğümüz anlamına gelmiyor." 

"Bölgedeki CHP'li 3 belediye başkanı var onlar da istifasını vermiştir. Belediye meclisimiz olarak 4 meclis üyesi ve ben istifa ettik. Eski CHP'lilerle teşkilat içinde yer alan çok kişi istifa etti" diyerek bundan sonra da istifaların süreceğine işaret eden Sarıgül, son olarak şunları söyledi: "Kürt açılımına dair bir sıkıntı vardı bu bölgede. Biz yerel yönetimlere gelmiş insanlarız, elbette onların da bildiği doğru şeyler var. Biz bu kanın durması için her şeyi yapıyoruz. CHP'nin de böyle olduğunu düşünüyoruz. Ama böyle bir adım atılmaması bizi bu noktaya getirdi. Dersim'de yaşanmış olaylar bugüne kadar hiç yaşanmamış daha büyük süreçlerdir. Çanakkale savaşından sonra en büyük cana kıyılan bir yer burası."

Engin KAŞDAŞ-HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.