Masonlar hangi gazeteyi nasıl satın aldı?

Masonlar hangi gazeteyi nasıl satın aldı?
Türkiye, Genelkurmay karargahında hazırlanmış darbe planlarında medya eliyle hükümet ve dindar insanlar karşıtı nasıl bir propaganda yapılacağına dair çalışmaların şokunu yaşarken, benzer süreçleri yaşayan İtalya’daki Gladyo’nun ortaya çıkarıl

MEHMET NEDİM ASLAN/LONDRA

İtalya’daki Gladyo yapılanmasıyla ilgili yazdığı kitaplar ve yaptığı araştırmalarda Gladyo-NATO-CIA bağlantılarını ortaya koyan İngiliz gazeteci Philip Willan, Gladyo ve Ergenekon yapılanmasıyla ilgili habervaktim.com'a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 20 yıldır Roma’da yaşayan ve Soğuk Savaş dönemi İtalyasıyla ilgili yaptığı araştırmalarla tanınan Willan, Gladyo benzeri yapılanmanın en fazla etkin olduğu ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, 1960’lardan beri yapılan askeri müdahalelerin Amerika’nın onayıyla Gladyo eliyle gerçekleştirildiğini söyledi. 

MASONLARA AİT BİLİNMEYEN BİR YEMİN-TIKLAYINIZ

İTALYAN BÜYÜKELÇİNİN DARBE PLANI VE CIA’NİN ROLU
Habervaktim'in Türkiye’deki Ergenekon yapılanması ve Gladyo ile ilgili sorularını cevaplandıran İngiliz Gazeteci Willan, Türkiye’de gerçekleştirilmiş olan darbelerin Amerikan kontrolündeki Gladyo ve CIA’nın büyük menfaatine olduğunu ve askeri müdahalelerin Amerikan onayı olmadan yapılmış olamayacağını kaydetti. Willan, “Mesela, eski İtalya Büyükelçisi Edgardo Sogno anılarında, 1974 yılında CIA’nın Roma bürosuna darbe planıyla ilgili bilgilendirdiğini ve kendisine Amerikan yönetiminin Komünistleri baştan indirecek her türlü girişime destek vereceğini söylediklerini yazmıştı” dedi. 

P2 MASON LOCASI EN ETKİLİ GAZETEYİ KONTROL EDİYORDU
Gladyo’nun gün ışığına çıkarılması konusunda medyanın İtalya’da nasıl bir rol oynadığına dair olarak Willan, “Medya, birkaç dürüst ve zeki savcıyla birlikte İtalya’daki Soğuk Savaş döneminin komplolarını gün ışığına çıkarma konusunda önemli bir rol oynadı. La Unita, Paese Sera, La Republica ve L’Espresso gibi gazete ve dergiler, işlenen birçok suçun kamuoyunun gündemine taşınmasında önemli rol oynadı. Aynı şekilde medyanın bu konudaki önemi P2 Mason locası tarafından da kavrandı ve loca İtalya’nın en etkili gazetesi olan Corriera della Sera’nın kontrolünü ele aldılar. Medyada kendilerine yakın bir gazeteciler ağı kurdular. P2 Locası’nın medya ve yargı üzerindeki kontrolü nedeniyle gerçeklerin ortaya çıkmasını geciktirdi ve bu yüzden hala tam olarak ne olduğu konusunu tam olarak bilmiyoruz” dedi. 

GLADYO VE P2 MASON LOCASI: GÖRÜNMEZ BİRER ORDU
P2 Mason Locası ile Gladyo arasındaki ilişkiye dair olarak Willan, her ikisinin gizli bir yapılanmaya sahip olduğunu ve bu ikisi arasındaki ilişkinin tam olarak açığa çıkarılmadığını kaydederek, “Her iki organizasyon da Komünizm karşıtıydı. P2 Locası’nın Gladyo üzerinde büyük etkisi olduğu büyük bir ihtimal. Çünkü, askeri ve istihbarat örgütünün yöneticileri locanın üyesiydiler. P2 Locası’nın başındaki eski isim Licio Gelli ile röportaj yaptığımda bana, ‘Her ikisi de görülmez birer ordu’ demişti. Yine aynı şekilde Gladyo’da görevli bulunanlardan bazılarının Benito Mussolini’nin destekçileri ve İspanya İç Savaşı’nda General Franco için gönüllü savaşmış kimseler olduğunu söylemişti” dedi. 

ERGENEKON, GLADYO’NUN MODERN BİR YAPILANMASI GİBİ GÖZÜKÜYOR
Türkiye’deki Ergenekon yapılanmasının tam olarak çözülüp çözülemeyeceğine dair görüşlerini de açıklayan Willan, Ergenekon yapılanmasının derinine kadar gidilmesinin Türkiye demokrasisi için büyük önem taşıdığını kaydetti. Türkiye’nin kültürel ve coğrafik öneminden kaynaklanan bir öneme sahip olduğunu ve yüzden gizli yapılanmaların daha fazla olabileceğini söyleyen Willan, Ergenekon örgütünün Gladyo’nun modern bir yapılanması gibi gözüktüğünü ifade etti. 

“TERÖRE KARŞI SAVAŞ” GLADYOSU VAR MI?
ABD’nin öncülüğünde ilan edilmiş olan ‘teröre karşı savaş’ konseptinin Gladyo benzeri ‘cehpe gerisi örgütlenmeler’ oluşturup oluşturmadığıyla ilgili olarak da Willan, “Gladyo benzeri örgütler ‘teröre karşı savaş’ için kurulmuş olabilir. Ancak Gladyo ile aynı amacı taşıdığı söylenemez. Gladyo, daha çok asimetrik ve daha karmaşık çatışmalar durumunda ortaya çıkar. Eğer bugün Gladyo benzeri örgütler varsa, bunun üyeleri İkinci Dünya Savaşı sonrası Avrupa’da ortaya çıkan ulusalcı bir ideolojiye sahip olurdu. Çatışmalarda en aktif rol alan insanlar, kendi fikirlerinin en çok doğru olduğuna inanmış insanlardır” dedi.

BATI AVRUPA’DA GLADYO DÖNEMİ BİTTİ
Gladyo’nun bugün İtalya ya da Batı Avrupa’nın diğer ülkelerinde artık var olmadığını söyleyen Willan, Doğu Bloku güçlerine karşı kurulmuş bu örgütün Soğuk Savaş’tan sonra ortadan kalktığını kaydetti. Gladyo’nın istihbarat toplama işlevi gördüğünü ve İtalya’daki Komünist Parti destekçilerinden bilgi topladığını kaydeden Willan, “Benzeri gizli bir istihbarat yapılanması teorik olarak var olabilir, ancak kurumsal sorumlulukla hareket eden ve devletin menfaatleri için bilgi toplayan gizli servis kuruluşları var bugün” dedi.

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.