'Başbuğ görevden alınsın, 41 subay tutuklansın'

'Başbuğ görevden alınsın, 41 subay tutuklansın'
Ankara'da bir araya gelen darbe karşıtları, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un görevden alınmasını, Kafes planında adı geçen 41 subayın ise tutuklanmasını istedi.

Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi 250 kişilik grup, Yüksel Caddesi'nde bir araya geldi. Yüksel Caddesi'nden Sakarya Caddesi'ne yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı. Davullu, düdüklü, 'boru'lu grup, Genelkurmay Başkanı Başbuğ, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nda imzası bulunan Albay Dursun Çiçek ve darbecilerin yargılanması, 'Ergenekon'un dağıtılmasını istedi. Bazı protestocular ellerinde tuttukları soba borusunun üzerine 'Boru budur' yazarak, Başbuğ'un Ergenekon soruşturmasında ele geçirilen ajandalardaki krokilerden yola çıkılarak yer altından çıkartılan Bazukaları 'boru' olarak tanımlamasına atıf yaptı. 

Türkiye'nin darbe istemediğini, özgürlük istediğini belirten grup sözcüsü, Ergenekon davasını sulandırmaya çalışanlara uyarılar gönderdi. "27 Mayıs'a hayır, 12 Mart'a hayır, 12 Eylül'e hayır, 28 Şubat'a hayır, 27 Nisan'a hayır, Ergenekon'a hayır" diye slogan atan grup, düdük çalarak vatandaşları eyleme çağırdı.

Her gün ele geçen silahların, ortaya çıkan darbe planlarının, toplumu biçimlendirmek üzere dikkatlice hazırlandığını belirten eylemciler, Başbuğ'un darbe planlarınnı yer aldığı belgeyi 'kağıt parçası' olarak tanımladığını ve sahte olduğu iddiasını hatırlattı. Darbe planlarında Albay Dursun Çiçek'in imzasının olduğunun kanıtlanmasıyla Başbuğ'un sessizliğe büründüğünü belirten grup sözcüsü, toplumu biçimlendirmek için plan yapanların, bu planları hayata geçirmek için örgütlenenlerin, bu planlara göz yumanların komuta kademesindeki tüm sorumlularla birlikte istifa etmesi gerektiğini her zaman hatırlatacaklarını belirtti. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.