Sağlam: Bu bir darbedir!

Sağlam: Bu bir darbedir!
Danıştay'ın YÖK'ün katsayı kararı ile ilgili yönetmeliğinin yürütmesini durdurması ile ilgili şok kararına öhükümet kanadından da sert tepki geldi. Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam, "Bu bir darbedir" değerlendirmesinde bulundu.

NTV'nin Danıştay'ın kararı ile ilgili görüşlerine başvurduğu TBMM Milli Eğitim komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam, kararla ilgili kararın hükümet, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK tarafından değerlendirileceğini hatırlatarak, "İktidarın neye karar vereceği hükümetin işi. Ama ben ömrünü akademik hayatta geçirmiş bir kişi olarak, kimin adına konuşuyorlar pek anlamış değilim. Eğitim evrensel bir süreçtir. Yatay ve dikey geçişler yasaklanamaz. Bunlar belirli şartlara bağlıdır. 1981 yılında YÖK kuruluyor. Merkezi sınavları yapmaya devam ediyor. 1989'a kadar bu uygulama sürüyor. Gençler aldıkları puana göre okullara yerleştiriliyorlar. O zaman da bu okullara göre yerleştirme oranları yüzde 5 civarındadır. 1998 yılında YÖK bir karar alıyor, genel liselerden mezun olanlarla onlar arasına bir katsayı ayırımı getiriyor" dedi.  

"BU BİR DARBEDİR"
Sağlam, "Bundan sonra hükümet ya da partiniz nasıl bir yol izleyecek, yasa yoluyla bir girişimde bulunulacak mı?" şeklindeki soruya "Bugün karar ortaya çıkmıştır, gerekçeleri görmek gerekir. Görevli YÖK vardır. Bu karar hakkaniyetli bir sistemi tekrar ortadan kaldıracak ve eski haksızlıklara dönülecektir. Bu bir darbedir. Eğitim sistemi içinde yüzde 5-6'yı geçmeyen öğrencilerin üniversiteye girme çabalarına bir darbedir." cevabını verdi.  

Engin KAŞDAŞ-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.