Babacan: Milliyetçilik laf ile değil icraat ile olur

Babacan: Milliyetçilik laf ile değil icraat ile olur
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milliyetçiliğin laf ile değil icraat ile olduğunu söyledi.

Partisinin Afyonkarahisar'daki bayramlaşma töreninde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Ali Babacan, muhalefeti eleştirdi. Muhalefe yüklenen Babacan, milliyetçiliğin, bu milleti çok sevmek ve çok çalışmak olduğunu belirtti. Dünyada problem neredeyse oraya eğildiklerini belirten Babacan, "Artık dünyanın hangi ülkesinde problem varsa onu biz bir bakıma kendi problemimiz olarak algılıyoruz, onunla kaygılanıyoruz ve onunla ilgili gerekli adımlar ne ise atıyoruz. Hep hukuk diyoruz, adalet diyoruz, asla ülkelerin zayıflıklarından faydalanma yok. Fakir ülke zengin ülke ayrımı yok. Hak neyse budur diyoruz. Onun hakkı varsa onu ona vereceksiniz diyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz." dedi.

Bugün Afrika'da 53 tane ülke olduğunu ve bunlardan 37'sinde Türkiye'nin kalkınma projeleri bulunduğunu dile getiren Babacan, bu ülkelerin devletin bizzat kaynak ayırdığı ülkeler olduğunu kaydetti. Babacan konuşmasına şöyle devam etti: "Biraz önce Orhun Abideleri'nden bahsedildi. Bu gerçekten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk yaptığı Moğolistan ziyaretinde oraya gidip görmüş ki, kendisi anlattı. 'Uçar diyor öyle pist falan yok toprak, çayır bir alana indirildi.' diyor. Maalesef bizim tarihimizin bilinen ilk yazılı eseri Orhun Abideleri yıkık, dökük. Şimdi sözüm ona milliyetçilik diyen partilere diyoruz. Ya siz, hepiniz bu ülkede dönem dönem iktidar olmadınız mı? Çok geriye de gitmeyin. Bizden önce hangi parti iktidarda vardı, hangi partilerden oluşuyordu bu iktidar? Niye oralara gitmediniz, niye bakmadınız, niye el atmadınız, niye savunmadınız? Milliyetçilik laf ile olmuyor. Milliyetçilik icraatla oluyor. Ortaya konan eserlere bakacaksınız. Kim ne yapmış buna bakacaksınız. Milliyetçilik bu milleti çok sevmektir. Milliyetçilik çok çalışmaktır. Biz böyle görüyoruz ve o çizgide hareket ediyoruz."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan, konuşmasının ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nan da katıldığı bayramlaşma töreninde partililer ile bayramlaştı. Devlet Bakanı Babacan, daha sonra karayolu ile Ankara'ya gitmek üzere Afyonkarahisar'dan ayrıldı. Babacan'ı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Sait Açba, Halil Aydoğan, Ahmet Koca, Zekeriya Aslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve partililer uğurladı. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.