'2000 Dolar verip Arapları ölü görmek istiyorum'

'2000 Dolar verip Arapları ölü görmek istiyorum'
Uluslararası Hıristiyan ve Yahudi Dostluğu Vakfı, İsrail’in Gazze saldırısında bir reklam filmi hazırladı. Reklam filminde Gazze’de her gün binlerce roketin İsrail kentlerine (İşgal edilmiş Filistin toprakları) düştüğü ve İsrailli kadın, çocuk

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

Bu filmi izleyen StopFundingIsrael (İsrail’e Yardım Etmeyin) kampanyasının öncülerinden Steven Johnson, filmdeki görüntülerin bilgisayar ortamında hazırlanmış sahte olduğunu görüyor. Görüntüler patlayan roketler var ama HAMAS'ın roketlerinin hiçbiri başında patlayıcı taşımıyor. Johnson bunun üzerine kendisini İsrail’e bağışta bulunmak isteyen bir Amerikalı olarak tanıtarak, Vakfın Filistinlilerle ilgili düşüncelerini ve nasıl para topladığını bulmaya çalışıyor. İlginç diyalogların yaşandığı telefon görüşmeleri iki ayrı videoda kayıtlı. İlk videodaki konuşmanın devamı ikinci videonun hemen başında da devam ediyor. Johnson, ikinci kez kendisini bir Yakop Krawitz olarak tanıtıyor ve Vakfı tekrar arıyor. Bu sefer başka bir kişiyle konuşan Johnson, bakın ne tür cevaplar alıyor. 

VİDEO - 1 İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEO - 2 İÇİN TIKLAYINIZ

İşte her iki videonun da Türkçe tercümesi… 

VAKIF ÇALIŞANI : Uluslararası Hıristiyan ve Yahudi Dostluğu Vakfı’nı aradığınız için teşekkür ederiz. Konuşmalarınız daha kaliteli bir hizmet için kaydedilecektir. Nasılsınız bugün?

JOHNSON: Harika. Bayan siz Hıristiyan ve Yahudi Birliği’nin bir çalışanı mısınız?

VAKIF ÇALIŞANI : Evet beyefendi. Size nasıl yardımcı olabilirim?

JOHNSON: Benim bin Dolarım var. Size vermek istiyorum. Reklamınızı gördüm TV’de. Çok kızdım, deliye döndüm. Bu insanlar İsrail’in fakir insanlarına bunu nasıl yapabilir?

VAKIF ÇALIŞANI: Evet beyefendi. Duygularınızı anlıyorum. Birçok insan aynı duyguları paylaşıyor. Sizin adınızı ve adresinizi alabilir miyim?

JOHNSON: Öncelikle şu reklamdan bahsetmek istiyorum bayan. Reklamda binlerce roketin fırlatıldığı (İsrail’e) söyleniyor? Bu doğru mu?

VAKIF ÇALIŞANI: Evet doğru beyefendi...

JOHNSON: Her gün binlerce roket mi?

VAKIF ÇALIŞANI: Evet...

JOHNSON: Kaç İsrailli öldü 2000 ile 2008 yılları arasında? Bana söyleyebilir misin?

VAKIF ÇALIŞANI: Maalesef bu bilgiyi veremem size beyefendi ama birçok insan...

JOHNSON: Eğer binlerce roket atılıyorsa, o zaman her yıl yüz binlerce kişi (İsrailli) ölüyor demektir. O zaman 2000 ile 2008 arasında en az 800 bin kişi öldü? Bu doğru mu?

VAKIF ÇALIŞANI: Kesin bir rakam veremem ama birçok insan ateş altında...

JOHNSON: Günde binlerce insan ölüyor o zaman. Ben ölenlerin isimlerinin listelerini görmek istiyorum. Çünkü, onlara para vermek istiyorum. İsrail’i yeniden inşa etmeleri için bu parayı vermek istiyorum. 

VAKIF ÇALIŞANI: Biz bu yüzden bu filmi yaptık. İnsanları İsrail’e yardım etmeleri konusunda cesaretlendirmek istedik...

JOHNSON: Harika. İhtiyacı olan insanlara başka insanların yardım etmesini görmek çok güzel bir şey. İsrail’in çok parası yok gibi...2007 yılında Amerika İsrail’e günde 6,7 milyon Dolar para verdi. Bu çok para değil. Daha fazla paraya ihtiyaçları var değil mi?

VAKIF ÇALIŞANI: Doğru...Sizin yardımınız büyük bir memnuniyet verirdi.

JOHNSON: Kesinlikle...Bizim bu Arapların özgürlüklerine, hayatlarına sahip olmalarına izin vermemeliyiz. Bunları onlardan almalıyız. Buna sahip oldukları zaman, çok fazla şey olmuş oluyor.

VAKIF ÇALIŞANI: Evet, doğru...

JOHNSON: Biliyor musun bayan, 2000 ile 2008 yılları arasında yaptığım araştırmaya göre 18 kişinin bu roketlerden öldüğünü gördüm. Sadece 18...

VAKIF ÇALIŞANI: Bu sayıyı nereden aldınız?

JOHNSON: Bu internette mevcut..Bu bir komplo teorisi değil. Aynı zaman dilimi içerisinde 458 kişi fıstık alerjisinden ölmüş. Yani bu rakam HAMAS’ın roketatarlarından ölenlerin sayısından 24 kat daha fazla. Gerçekte bu roketler İsrail’in işgal ettiği topraklara atılmış, ki bu topraklar daha önce Filistinlilerindi. Bunu destekliyor musunuz?

VAKIF ÇALIŞANI: Siyasi görüş belirtemem...

JOHNSON: Ben size siyasi duruşunuzu sormuyorum. Size orada neler öğrettiğini sormuyorum. Ama siz beyniniz hasara uğratılmış bir şekilde Filistinlilerin katledilmesi için İsrail’e yardım ettiğinizi düşünüyor musunuz? Dürüst bir şekilde. Bir an için düşün...Kendiniz için değilse bile insanlık için..Siz bu mermileri kimin için sağlıyorsunuz? Mermileri, Filistinli çocukları kafalarından vurmak için sağlıyorsunuz. Bir Hıristiyan olarak bu konuda ne hissediyorsun?

VAKIF ÇALIŞANI: .....

JOHNSON: Senin tanrın (çocukların bu şekilde öldürülmesine) buna izin veriyor mu? Senin tanrın buna izin veriyor mu?

VAKIF ÇALIŞANI: İlk olarak..Ben bir Hıristiyanım.

JOHNSON: Hıristiyanlık çocukların kafalarından kurşunlarla öldürülmesine izin veriyor mu?

VAKIF ÇALIŞANI: Elbette elbette, izin vermiyor.

JOHNSON: Gerçekten mi? Yahudiliğe göre, İsraillilere göre, İsrail ordusuna, hahamlara göre çocukların öldürülmesine izin veriliyor. Bunlar, askerler Gazze’ye gidip bu çocukları öldürmeden önce onlara vaaz veriyorlar. Hahamlar, ordu hahamı bunları söylüyor. Bu konuda delillerimiz var. Peki bu doğru mu sizce? Çünkü siz bunlar için para toplayıp, destekliyorsunuz...Siz buna destek veriyorsunuz, izin veriyorsunuz. Çocukların kafalarından kurşunlanması için para topluyorsunuz. Umarım sizin tanrınız mutludur. Umarım gece rahat uyuyorsunuz..

VAKIF ÇALIŞANI:Beyefendi...

JOHNSON: Evet buradayım. 

VAKIF ÇALIŞANI: Biz yardımlarımızı herkese, Hıristiyan, Yahudi ya Arap olsun, hepsine yapıyoruz. Filistin otoritesinin kontrolündeki yerlere gidemiyoruz çünkü güvenlik gerekçeleri...

JOHNSON: Güvenlik gerekçeleri... Peki şu fıstık fabrikalarını bombalamaya başlasanız daha iyi değil mi? Çünkü fıstık alerjisinden ölen insanların sayısı HAMAS’ın roketleriyle ölen insanlardan 24 kat fazla...Sizin reklamınızda gerçekte bilgisayar programıyla hazırlanmış uydurma görüntüler var. Video endüstrisinde buna ‘uydurma’ deniliyor. Bunu biliyor muydunuz? 

VAKIF ÇALIŞANI: Ben reklamı tam olarak henüz görmedim. 

JOHNSON: Siz reklamı görmemişsiniz ve insanlardan para topluyorsunuz öyle mi? Buna ‘yanlış yönlendirme’ deniliyor. Biliyor musunuz size bunun için tazminat davası açılabilir? Özellikle uydurma bir reklam yayınlayan bir şirket için çalışıyorsanız, insanları yanlış yönlendiren reklam yayınlıyorsanız, sizin bundan sorumlu olabileceğinizi biliyor musunuz? Tanrınızın bir avukatı olup olmadığını merak ediyorum. Sizin tanrınızın bir avukatı var mı? İyi bir numarası var mı?

VAKIF ÇALIŞANI: Eğer reklamla ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, sitemize girin...

JOHNSON: Gerçekten mi?..Yani bu insanlara ulaşılabilir mi? Bunlara karşı dava açılabilir mi? Lütfen bayan, numarası neydi, sitenin ismi ne?

VAKIF ÇALIŞANI: www. Ifcj.

JOHNSON: Vay. Benim avukatım kesinlikle çok mutlu olacak. Hey bayan, Halaluya. Kendini bir Hıristiyan olarak tanıtıyorsun. İsa’nın ne düşündüğünü merak ediyorum. Çünkü İsa bir Filistinliydi. İsa’nın bunu bilip bilmediğini merak ediyorum. Gerçekte Arami dilini konuşuyordu. Bunu biliyor musunuz bayan?
VAKIF ÇALIŞANI: Evet biliyorum...

JOHNSON: Peki İsrail’in İsa’nın halkının toprağını alması sizce doğru bir şey mi? Onları öldürmesi doğru mu? 20 kat daha fazla bombalarla..Çünkü bunlar İsa’nın halkı ve bunlar hayatı hak etmiyorlar öyle mi? Böyle mi düşünüyorsunuz?

VAKIF ÇALIŞANI: Bu konuda bir fikrim yok. 

JOHNSON: Sizin bir fikriniz yok çünkü sizin beyniniz yıkanmış. Siz sadece “Merhaba Beyefendi. Paranızı nasıl alabilirim” demek için ordasınız. 

VAKIF ÇALIŞANI: Hayır beyefendi...Bu sadece finansal bir yardım konusu değil...

JOHNSON: Bir silahların gölgesi altında yaşayan, helikopterlerle bombalanan bir halk buna nasıl katlanabilir. Ve sen kendine dindarım diyorsun, hangi cesaretle...Tanrı’nın emirlerinden birisi ‘Öldürmeyiniz’. Bunu hiç duymadınız mı? Bunu hiç duymadınız mı?

VAKIF ÇALIŞANI: Neyi duymadım beyefendi?

JOHNSON: ‘Öldürmeyiniz’... Bu Tanrının emirlerinden biri...Bunu duymadınız mı?

VAKIF ÇALIŞANI: Duydum bunu beyefendi...

JOHNSON: İnanılmaz..inanılmaz. Ve ne var ki sen hala İsrail’i destekliyorsun. Onlar Tanrı’nın emirlerine karşı çıkıyorlar. İsrail’in, İsrail ordusunun kontrolü Aşkenazilerde, bunlar ateist. Bunlar Tanrı’ya bile inanmıyorlar. Ve siz ateistleri destekliyorsunuz. Ateistleri desteklediğinizi biliyor musunuz? İsrail dindar bir toplum değil. İsrail ateizm üzerine kurulu. Aşkenazilerin bir dini yok, tanrısı yok. Onlar İbrahim’in Tanrısına inanmıyorlar. Bu insanlar Kneset’in (İsrail parlamentosu) kontrolünü elinde buluyorlar. Gerçekte bu insanların çoğunun ailesi Avrupalı. Bunlar orada (Filistin’de) doğmamış bile...Bunlar kutsal insanlar değil. Bunlar, ölüm ve yıkım görmek istiyorlar. Ve siz bunu destekliyorsunuz ve kendinize Hıristiyanım diyorsunuz?

VAKIF ÇALIŞANI: Gerçekte biz bunu yapmıyoruz. Bizim yaptığımız, Hıristiyan, Yahudi ya da Arap olsun. Ateş altında kalan insanlara yardım etmek...

JOHNSON:
(İKİNCİ VİDEO’DAN DEVAM) İsrail’in sizin yardımınıza ihtiyacı var. Onun geleceği sizin elinizde” Reklamda böyle diyor. Siz bu reklamı görmemişsiz bile. Ben gördüm. Arkadaşlarıma, yüzlerce arkadaşıma gönderdim. B reklam, bilgisayarda üretilmiş görüntülerle roketlerin HAMAS tarafından gönderildiğini iddia ediyor. Aslında bu roketlerin birçoğunun üstünde Ibranice yazılar var. Bunlar MOSSAD tarafından gönderiliyor. Filistinlileri suçlamak için Filistin’deki İsrail casusları tarafından fırlatılıyor. Gazze’deki savaş gerçekte bir savaş değil. Siz savunmasız bir halka karşı savaş yapamazsınız. Savaş iki ordu arasında olur. Gazze’nin bir tankı bile yok. HAMAS’ın bir helikopteri bile yok, ordusu yok. Bunlar halkının özgürlüğü için mücadele eden siviller ya da sizin deyiminizle militanlar. Bunlar Goliath’a karşı mücadele ediyorlar, ki Goliath İsrail’in kendisidir. İsrail, ABD tarafından günde 6,8 milyon dolar yardım alıyor. Ve siz orada oturmuş ve diyorsunuz ki, “İsrail sizin yardımınıza ihtiyaç var.” Onların kimseye yardıma ihtiyacı yok. Yeterince bizim vergilerimizden bu para gidiyor. Siz orada oturmuşsunuz, iyi maaş alıyorsunuz ve bizim paramızı almaya çalışıyorsunuz. Kan parası. Eve gidip gece rahat uyuyabiliyorsun, Filistinli çocuklar kafalarından vurulurken…
 
VAKIF ÇALIŞANI: Sizin endişelerinizi anlıyorum…

JOHNSON: Benim endişem Filistin halkı..Siz ne halkınızı, ne dininizi ne de tanrınızı sallamıyorsunuz. Siz sadece parayı sayıyorsunuz. Orada ödendiğiniz sürece, iyisiniz. Sizi küçük Hıristiyan bayan. Söylediklerimin hepsini istediğin şekilde yaz. Çünkü Tanrı bizi dinliyor. İbrahim’in Tanrısı, Yehova’nın Tanrısı, gerçek ve hakiki Tanrı. Elhamdulillah inşallah mutlusunuz. Çünkü Tanrı dinliyor. Ve kimin yanlış kimin doğru tarafta olduğunu biliyor. Davud ve Calut savaşında, kim kazanacak sonunda? Size söylüyorum, savaşı kazanacak olan dev (Calut) değil. Üslerinizi bilgilendirmeyi bitirdiniz mi bayan?

VAKIF ÇALIŞANI: Pardon. Aramanız kalite amaçlı için kaydediliyor. Eğer istiyorsanız…

JOHNSON: Kayıtlara geçtiğiniz için çok minnettarım. Çünkü sizin konuşmalarınız da kaydediliyor olabilir. Sizin söylediğiniz her şey eğitim amaçlı kullanılabilir. Teşekkür ederim bayan. İyi günler dilerim. Umarım sizin Tanrınız konuştuklarımızın hepsini dinlemiştir. Çünkü cevaplayacağı çok şey var. 

Johnson bu sefer başka bir kadınla telefonla konuşuyor. Yakop Krawitz ismiyle kaydını yaptırmış olan Johnson 2 bin Dolar bağışta bulunmak istediğini söylüyor: İşte telefondaki o konuşmalar…

VAKIF ÇALIŞANI: Sayın Yakop Krawitz, İsrail’de binlerce çocuk ve sivil Gazze’deki terörist HAMAS tarafından saldırı altında. Vakfımız bunun için İsrail halkına yardım için orada bulunuyor. Lütfen bize yardım edecek misiniz?

JOHNSON: Ben bu yüzden aradım bayan. 

VAKIF ÇALIŞANI: 100 Dolar, 150 Dolar, 250 Dolar bağış yapabilir misiniz? Teröristlere karşı yle bir bağışta bulunabilir misiniz?

JOHNSON: Ben bundan daha fazlasını yapabilirim. Ben bu Arapların hepsini ölü istiyorum. Benim 2000 Dolarım var. 

VAKIF ÇALIŞANI: Tamam. 

JOHNSON: Bu kadar olabilir mi?

VAKIF ÇALIŞANI: Evet efendim. 

JOHNSON: Siz de Arapları ölü görmek istiyor musun?

VAKIF ÇALIŞANI: Doğru. Beyefendi ne kadar ödemek istiyordunuz?

JOHNSON: 2000 Dolar bağışta bulunmak istiyorum. Çünkü bu Araplar yarı insan. Siz de kabul etmiyor musunuz?

VAKIF ÇALIŞANI: Evet.. beyefendi…2000 Dolar…

JOHNSON: Bunların (Arapların) İsrail’e saldırmaması gerekir. Çünkü onlar (İsrailliler) Tanrı’nın seçilmiş insanları. 

VAKIF ÇALIŞANI: Evet beyefendi…

JOHNSON: Tanrı Yahudilerin oraya gitmesine izin verdi ve Arapların orda olmaması gerekir, öyle değil mi?

VAKIF ÇALIŞANI: Evet.

JOHNSON: Kaç tane roket fırlatıldı İsrail’e?

VAKIF ÇALIŞANI: Bu konuda bir bilgim yok. 

JOHNSON: Ama az önce bana söylediniz..

VAKIF ÇALIŞANI: Çok fazla.

JOHNSON: Çok fazla?

VAKIF ÇALIŞANI: Evet…

JOHNSON: Bu roketlerden kaç tane İsrailli öldü?

VAKIF ÇALIŞANI: CJF: Çok fazla insan…

JOHNSON: Kaç tane çok fazla? Kesin bir rakam var mı?

VAKIF ÇALIŞANI: Hayır beyefendi, elimizde bir rakam yok. 

JOHNSON: Ama reklamınız diyor ki, her gün binlerce roket diyor.

VAKIF ÇALIŞANI: Evet beyefendi.

JOHNSON: Yani günde binlerce roket binlerce İsrailli’yi vuruyor ve bu 8 yılda 2,5 milyon İsrailli yapıyor. Bu doğru bir rakam mı?

VAKIF ÇALIŞANI: Bu konuda bir bilgim yok. 

JOHNSON: Peki elinizde kesin bir rakam yoksa, nasıl oluyor da insanların parasını alıyorsunuz?

VAKIF ÇALIŞANI: Çeyrek milyon insan….

JOHNSON: Milyonlarca insan roketlerden mi ölüyor?

VAKIF ÇALIŞANI:
Buradaki bilgilere göre öyle…

JOHNSON: Elinizdeki bilgilere göre milyonlarca İsrailli mi ölüyor roketlerden?

VAKIF ÇALIŞANI: İsrail’in güneyinde 250 bin kişi sürekli HAMAS’ın roketlerinin tehlikesi altında yaşıyor. Ama kesin bir rakam ve bilgi yok elimizde.

JOHNSON: Peki neden kesin bir rakam ve bilgi yok elinizde. Neden?

VAKIF ÇALIŞANI: Daha fazla bilgi verebiliriz eğer istiyorsanız?

JOHNSON: Hayır benim sorum bu değil. Nasıl olur da siz insanlara bilgi veremiyorsunuz?

VAKIF ÇALIŞANI: Çünkü sınırlı bir bilgimiz var burada. Ama istiyorsanız sizin evinize bilgi gönderebiliriz.
 
JOHNSON: Siz kısıtlı bir bilgiye sahipsiniz ve telefonda bilgi vermiyorsunuz….

VAKIF ÇALIŞANI: Dediğim gibi çok sınırlı bir bilgiye sahibiz. 

JOHNSON: Televizyondaki reklamı gördünüz mü?

VAKIF ÇALIŞANI: Henüz değil beyefendi?

JOHNSON: (Konuştuklarımızı) Bilgisayara yazdığını duyabiliyorum.

VAKIF ÇALIŞANI: Hayır beyefendi…

JOHNSON: Siz reklamı görmediniz mi?

VAKIF ÇALIŞANI: Hayır.

JOHNSON: Reklamın bilgisayarda üretildiğini ve görüntülerin gerçek olmadığını biliyor musunuz?

VAKIF ÇALIŞANI: Hayır beyefendi. Çünkü henüz görmedim. 

JOHNSON: Peki, yalan ve uydurma bir ürünün reklamını yaptığınızı biliyor musunuz? 

Ve telefon kapanıyor. 

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTILANAMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.