İlanla namazlı niyazlı asker arıyor

İlanla namazlı niyazlı asker arıyor
Adı son olarak Danıştay’ın kat sayı kararını kaldıran YÖK düzenlemesini iptal eden kararıyla gündeme gelen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), cunta faaliyetlerinde bulunan subayları korumasına karşılık dindar subay ve astsubayları sözde ‘irti

DİNDARLARA KARŞI ‘HOŞGÖRÜSÜZ’
Başörtülü kadınların ordu evleri ve askeri birliklere girmesini yasaklayan, dindar personeli ordudan uzaklaştıran buna karşılık zina yapan personelini terfi ettiren TSK, bu uygulamalarıyla halkın kendisine olan güvenini kaybederken, Hollanda ordusunun yayınladığı bir ilan, gelişmiş ülke ordularının halkın güvenini kazanmak için kutsallara nasıl önem verdiğini bir kez daha ortaya koydu.

KUTSALA SAYGI ORDUNUN GÖREVİ
Metro gazetesine ilan veren Hollanda Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay’ı, ordunun dindar personelin her türlü ihtiyacını karşıladığını ve ibadetlerini yerine getirebilmesi için her türlü imkanı sağladığına dair ifadelerin yer alması dikkat çekti. Modern bir odada namaz kılan ordu personelinin fotoğrafının ye aldığı ilanda kendi evlerinde (orduda) farklı dinlerden insanların bir arada yaşamasını sağladıklarını ve kutsal olana saygı göstermenin ordunun görevi olduğu belirtiliyor.

YARDIMCI OLMAK İÇİN İMAMLAR İSTİHDAM EDİLİYOR
Özellikle Müslümanları hedef alan ilanda, ordunun personelinin dini ihtiyaçlarını karşılamak için 24 saat aktif olduğu belirtilerek, “İnsanlarımız, sadece beraber ve birlikte çalışmaz, aynı zamanda birlikte yaşarlar” ifadeleri yer aldı. “Ne kadar farklı ve çeşitli olurlarsa olsunlar, dini inançları ve hayat felsefeleri ne kadar ayrı olursa olsun, onlar için din adamları ve (İbadetlerinde yardımcı olmak için) özel yardımcılar çalışır” denilen ilanda, yemekhanede helal yemek çıkarıldığı da kaydedildi.

DİNİ BAYRAMLARDA ORDUDA TÖRENLER
Ordunun, personelin dini bayramlarına ve özel günlerine büyük önem verdiği ifade edilen ilanda, “Burada istediğiniz her şeyi organize edebilirsiniz. Bayram kutlamaları, dini törenler yapabilirsiniz. Önemli olan tek şey saygıdır. Biz buna kalbimizle inanıyoruz çünkü biz kutsala saygı göstermenin ordunun bir görevi olduğunu düşünüyoruz” denildi.

TSK’NIN İŞİ YAŞ
Hollanda ordusunun yayınladığı bu ilan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dindar subay ve astsubaylara bakışı konusunu bir kez daha gündeme getirdi. Batılı gelişmiş ülkeler ordu mensuplarının dini ihtiyaçlarını karşılamak için farklı dinlerden askerler için imamlar, rahipler ve hahamlar istihdam ederken, TSK her yıl düzenlenen YAŞ kararlarında gündeme gelen ‘irticai subay ve astsubay’ konusuyla gündeme geliyor.

Mehmet Nedim Aslan/habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.