Veli Paşa’nın darbe aşkına bilirkişi raporu!..

Veli Paşa’nın darbe aşkına bilirkişi raporu!..
Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün, Alman gazetesine önce verip sonradan reddettiği “En kısa zamanda bir askeri müdahale gereklidir” beyanı için, mahkeme kararı ile yaptırılan bilirkişi tercümesinde, ifadelerin varlığı tesb

MURAT ALAN'ın haberi...

Bu tespitin Ergenekon davası kapsamında çok önemli olduğu ve AK Parti hükümetine yönelik darbe planının itirafı olduğu kaydediliyor.

Savcıların araştırılmasını istediği Ergenekon’un Almanya bağlantıları git gide netleşiyor.
Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün Alman gazetesine verdiği, daha sonra mahkemede reddettiği “darbe demeci” doğrulandı. Veli Küçük’ün Alman faşistlerinin önde gelen gazetesi National-Zeitung’a verdiği, Küçük tarafından şiddetle yalanlanan “En kısa zamanda bir askeri müdahale gereklidir” beyanını araştıran bilirkişi, ifadelerin gazetede aynen yer aldığını bildirdi.

BİLİRKİŞİ RAPORU HER ŞEYİ İZAH EDİYOR
Ergenekon sanığı Veli Küçük, yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savcıların ‘Sanık, planlanan darbeyi, Alman gazetesine verdiği demeçte açıkça belirtiyor’ şeklindeki söylemini reddetmişti. Küçük 2003 yılında Alman gazetelerine böyle bir demeç vermediğini ileri sürerek iddiaların mercek altına alınmasını talep etmişti. Ergenekon savcılarının da araştırılmasını talep ettiği durumu değerlendiren mahkeme, Alman gazetesi National-Zeitung’ta yayınlanan haberin tercüme edilmesi için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazdı.
Bunun üzerine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, söz konusu gazetedeki haberin tercüme edilmesi ve incelenmesi için bilirkişi görevlendirdi.

“BÜYÜK YANLIŞ, ASKERİ MÜDAHALE GEREKLİDİR”
Bilirkişi, 20 Kasım 2003 tarihli Alman National-Zeitung gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Dr. Gerhard Frey imzalı makalenin orijinalini temin ederek inceledi. Vakit’in ele geçirdiği 1.5 sayfalık inceleme yazısının başlığı ise “Almanları şimdi ne tehdit etmektedir” şeklinde. Makalenin sonunda şu ifadeler yer alıyor: “Biz emekli bir general ile Türkiye’nin durumu hakkında konuştuk. Emekli General Veli Küçük, ‘Türkiye’de 25 yıldır hiçbir askeri el koyma olmamıştır. Bu büyük bir yanlıştır. Fakat gelecek en kısa zamanda bir askeri müdahale gereklidir. Çünkü politik konjonktür bu yöne zorlamaktadır’ dedi.”
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ve Ergenekon savcılarına gönderilen bilirkişi raporu ile ilgili Küçük’ün tekrar ifade vereceği belirtiliyor.

MALİ KAYNAKLARI DEŞİFRE EDİLİYOR
Türkiye’yi karıştırmak isteyen dış güçlerin Ergenekon’a sağladığı mali kaynağın peşine düşen savcıların, bu konuyla ilgili de çok önemli bilgilere ulaştığı öğrenildi. Ergenekoncuların 2001’den 2007 yılına kadar Almanya’daki oluşumlardan 1 milyon Avro para yardımı aldığı iddia edilmişti. Ergenekon sanıklarının banka hesaplarını inceleme altına alan savcılık, Almanya’dan ciddi miktarda para transferi yapıldığı, bazı sanıkların bu ülkeden paravan şirket ve sahte belgeyle para transfer ettiğini belirledi.

SANIKLARIN KURDUĞU DERNEKLERE PARA AKTARILMIŞ
Ergenekon tutukluları Veli Küçük ve Kemal Kerinçsiz’in Almanya’daki Türk düşmanı Nazilerle kurduğu yakın ilişkiler neticesinde, Ergenekoncuların en önemli merkezlerinden Türk Ortodoks Kilisesi’ne 380 bin, Noel Baba Derneği’ne 90 bin, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Genel Başkanı Taner Ünal’a 15 bin Avro yardımın yanı sıra, Veli Küçük’e de Hollanda ve Almanya gezileri için para ödendiği bildirilmişti. Vakit’in, Veli Küçük’e ödenen paraların dekontunu ele geçirmesiyle Ergenekoncuların Almanya’dan para aldığına dair iddialar doğruluk kazanırken, Azerbaycan-Alman Dostluk Derneği çatısı altında bir araya gelen Almanya’daki oluşumun, Köln şehrindeki Kürt Kültür Merkezi’ni havaya uçurarak olayı Türk istihbarat birimlerinin üzerine yıkmak ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi’ne canlı bomba göndererek kaos çıkarmak istedikleri ifade ediliyor.

NATİONAL ZEİTUNG GAZETESİ
National Zeitung, 1951’de Alman Askerleri Gazetesi adıyla kuruldu. 1958’de Gerhard Frey tarafından satın alınan gazete, 1963’te bugünkü adına kavuştu. Aşırı sağ yayın politikasıyla bilinen gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Gerhard Frey. Aynı zamanda aşırı sağcı Alman Halk Birliği Partisi’nin kurucusu ve lideri olan Frey, yine aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Demokratik Partisi ile 2005 seçimlerinde ittifak yapmış, ancak her iki parti yüzde 5’lik ülke barajının altında kaldığı için parlamentoda koltuk sahibi olamamıştı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.