Hani aklanmıştınız!

Hani aklanmıştınız!
Yurtdışında kurduğu paravan şirketler üzerinden pahalı kağıt ithalatı gerçekleştirerek yatırımcısını zarara uğrattığı ve vergi kaçırdığı gerekçesiyle aylardır yapılan incelemeler Vakit’in ısrarlı takibi sonucu nihayet mahkemelere yeniden intikal ett

YENER DÖNMEZ'İN HABERİ...

Kağıt üçkağıtçılığında Sermaye Piyasası Kurulu'ndan sonra Maliye'nin de suç duyurusunda bulunmasından sonra Doğan Grubu'nun, aylar önce kamuoyuna yaptığı ‘Aklandık’ yalanını tamamen çürüten iki bilgiyi daha paylaşıyoruz. Önce SPK, sonra da Maliye Bakanlığı tarafından yapılan suç duyuruları, İstanbul’daki iki ayrı adliyede ayrı ayrı Cumhuriyet Savcıları tarafından yürütülüyor.

VAKİT'İN ISRARLI TAKİBİ VE BELGELİ HABERLERİ
Vakit'in gündeme getirdiği Doğan Yayın Holding'in belgeli kağıt üçkağıtçılığında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Gazetemizin belgeleriyle ortaya çıkardığı kağıt üçkağıtçılığı soruşturmasıyla ilgili dosya, Üsküdar Savcılığı ve SPK arasında gidip geldikten sonra Üsküdar savcılığı tarafından Sultanahmet savcılığına gönderilince "Kağıt üçkağıtçılığı, örtbas edilmek isteniyor" diyerek konuyu kamuoyunun gündemine taşımıştık.

ZAMAN AŞIMINDAN YIRTACAKTI!
Konu ile ilgili olarak Vakit'e konuşan hukukçular, dosyayla ilgili son gelişmelerin davayı zaman aşımına uğratma gayretini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek: "Bu gelişmeler yargıdaki çifte standardı ve sıkıntıları ortaya koyması açısından son derece manidar" değerlendirmesinde bulunmuştu.
Gazetemizin ısrarlı takibi ve belgeli haberleri üzerine aylar sonra harekete geçen Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'dan sonra Maliye Bakanlığı da Doğan'ın kağıt üçkağıtçılığına el koyarak inceleme yaptı ve vurgunu onayladı. Aydın Doğan ve yöneticileri hakkında halka açık Hürriyet ve Milliyet gazeteleri için yurtdışından pahalı kağıt ithal ederek söz konusu gazetelerin küçük yatırımcısını zarar uğrattığı gerekçesiyle Sermaye Piyasası Kurulu tarafından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusunun ardından Maliye de kağıt üçkağıtçılığı olayına el koydu. Maliye Bakanlığı denetim elemanları, Doğan Grubu'nun kağıt ithali işlemlerinde vergi kanunu açısından usulsüzlük yapıldığı yönünde bir rapor hazırladı. Rapor Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), güveni kötüye kullanmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra konuyu vergi mevzuatı açısından değerlendirilmesi için Maliye'ye yaptığı başvurunun ardından yürütülen inceleme sonucu kaleme alındı.

İŞTE SPK'NIN SUÇ DUYURUSUNUN TAKİBİ
Vakit, tüm bu gelişmelere rağmen hâlâ 'aklandık' mesajları veren Doğan Grubu'na yönelik suç duyurularını ve bu davaların hangi mahkemelerde kimler tarafından takip edildiğini de ortaya çıkardı. Ulaştığımız bilgilere göre SPK'nın Doğan Dış Ticaret aleyhine SPK Kanunu'na muhalefetten İstanbul Adliyesi'ne (Sultanahmet) yaptığı suç duyurusu dosyası Savcı Sadi Yoldaş tarafından takip ediliyor.

MALİYE'NİN SUÇ DUYURUSUNUN TAKİBİ
Maliye'nin Doğan Dış Ticaret Aleyhine vergi kaçakçılığı (359) kapsamında yaptığı suç duyurusu, Üsküdar Adliyesinde Savcı Sırrı Toplu Yıldız tarafından takip ediliyor.

SAMİ GÖREN: KİMSEYE İMTİYAZ TANINMAMALI
Eski Cumhuriyet Savcısı Sami Gören, Vakit’ e yaptığı açıklamada, dosyanın savsaklanmaması gerektiğini belirterek, "Geciken adalet, adalet değildir" dedi. Doğan Grubu’nun hakkındaki iddiaların aydınlatılması gerektiğini belirten Gören, "Doğan Grubu’nun yargıya tesir edebildikleri, yargıyı zan altında bırakabildikleri biliniyor. Doğan Grubu söz konusu olunca gönülsüz iş yapma, gözyumma veya nemelazımcılık olduğunu görüyoruz. Zamanında ve doğru verilmeyen karar hiç kimseyi tatmin etmez. Bu nedenle herkes kanun önünde eşit olmalı. Kimseye imtiyazlı tanınmamalı. En azından bu sefer savsaklanmaya izin verilmemeli" diye konuştu.
Cezaların silinmesi için dâvâ açtı

Doğan Yayın Holding A.Ş, bazı bağlı ortaklıkları tarafından vergi inceleme raporları ile ilgili olarak vergi dairelerince gösterilmesi talep edilen teminatın yürütmesinin durdurulması talepli açılan davalarda, son davaların da sonuçlandığı, mahkemelerin, yürütmenin durdurulması taleplerini kabul etmediğinin öğrenildiğini duyururken, şirketin 1 nian 2001-31 Mart 2003 hesap dönemi vergi ve ceza ihbarnamelerinin, 15 milyon 731 bin 189 lira vergi aslı, 19 milyon 451 bi 322 lira vergi ziyaı cezasının silinmesi amacıyla dava açtığını açıkladı. Ayrıca Petrol Ofisi A.Ş. de, 2003 yılı hesap dönemine ilişkin vergi ve ceza ihbarnamelerinin terkini (silinmesi) amacıya dava açtını duyurdu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.