Zekat paraları PKK'ya gitmiş

Zekat paraları PKK'ya gitmiş
Kürdistan Halklar Topluluğu'nun (KCK) gençlik yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede, PKK terör örgütünün dini nasıl istismar ettiği deşifre edildi. Örgütün özellikle son yıllarda milletin dinî hassasiyetini kullanarak 'zekât' adı a

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı-lığı'nın KCK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik Merkezi (YDGM) hakkında hazırladığı iddianamede ilginç detaylar var. Sanıkların, Ramazan ayında 'fitre-zekât' adı altında örgüt için para topladığı ortaya çıktı. YDGM üyelerinin evlere kilitli kumbara dağıttıkları belirtilen iddianamede, biriken paraların her ayın sonunda toplandığı ifade ediliyor. Toplanan paraların terör örgütü adına yapılan eylemlere maddi kaynak olarak kullanıldığı ileri sürülüyor. İddianamenin 'YDGM'nin para kaynakları' başlıklı bölümünde, "Kumbaralardan elde edilen gelirin yüzde 15'i gençliğe, yüzde 10'u kadın örgütlenmesine, yüzde 25'i DTP'ye, yüzde 50'si de genel merkeze gönderilir." deniliyor.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) il başkanları ve il saymanlarının katılımıyla yaşanan maddi sıkıntıları aşmak için gelir elde etmeye yönelik olarak 17 Ağustos 2008'de Ankara'da toplantı yapıldığı belirtilen iddianamede, burada halktan para toplamanın kararlaştırıldığı dile getiriliyor. Alınan karara göre, illerin nüfusuna göre ailelere kilitli kumbara dağıtılacak. Aileler kumbaraya para koyacak. Parti görevlileri, ay sonunda toplanan paraları alacak. YDGM üyesi gençler, bu paranın ölen teröristlerin ailelerine dağıtılacağını söyleyecek. Şırnak'ta yaklaşık bin aileye kumbara dağıtma işini S.Ş. adlı kişinin organize ettiği belirtiliyor. İddianamede kumbaraların her ayın 27'sinde toplandığı dile getiriliyor. İddianamede ayrıca, örgütün özellikle Ramazan ayında 'fitre ve zekât' adı altında para toplayarak gelir elde etmeye çalıştığı kaydediliyor. YDGM'li gençlerin para toplama işi telefon konuşmalarına şöyle yansımış:

S: Bana kumbara yolla.

Y: Kumbara yaptığımız o listedir. Mahallede çalışanlar onlardır, kendisine kumbara verdiklerimiz.

Y: Ben evdeyim listeleri önüme koydum yavaş yavaş onları arayacam.

...

A: Kumbara.

Y: Diyorlar ki biz kutu verdik filan.

A: Biz kutuyu bin tane insana verdik.

A: Acaba cumhuriyette kaç kişi var Y...

Y: Vallah orda da aynı 5, 6 kumbara var.

Kumbarayı bu gece dağıtacağız.
Y: O iş bitmedi mi daha? Çünkü kumbarayı bu gece dağıtacağız. Partiye niye geldiniz?

E: Sen onlardan kendine almayacak mısın kumbaradan?

Y: Yok benim arabada var.

Y: Hepsi gelsin partiye, sadece komisyon üyesi olanlar değil, partiye gelene kumbara.

S: E verirsin, acelesi nedir, o kumbaraları toplasınlar.

R: Üstünde dursaydık toplanana kadar ben on bir mahalleyi gezemem.

Y: 6.30'da biz toplanalım bu kumbaraları dağıtalım.

Y: Her birine bir kumbara verecez.

Y: Biraz daha erken, evet çünkü; ben partide saat biz orada bittimi onlara kumbara götüreceğiz çünkü arabaları yok.

'Oyları düşünce dine yöneldiler'
İddianamede, Marksist-Leninist bir ideolojiyle kurulan PKK'nın, özellikle 2007'deki genel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu'da oyları düşünce, temelde karşı oldukları 'din'e sahip çıkmaya başladığı belirtiliyor. Örgütün İslam dininin argümanlarını çıkarı doğrultusunda kullandığı vurgulanan iddianamede, "Bunun en önemli ispatı, DTP'nin ilk kez sevilen dinî şahsiyetlerine sahip çıkılması ve 'Kürdistan İmamlar Birliği' şeklinde bölgede 'melle' olarak bilinen din adamlarının bir çatı altında toplanmasıdır. Söz konusu birliğe bağlı imamlar, örgütün dine karşı olmadığı imajını oluşturmaya çalışıyor. Köyleri, camileri, mahalleleri dolaşıp 'dinimiz kimliğinize, kültürünüze sahip çıkmayı emrediyor' şeklinde propaganda yaptılar. İmam hareketinin asıl amacı, Kürt halkının kuvvetli olan dini duygularını bölücü örgütün ideolojisi çizgisinde istismar etmek. PKK terör örgütünün talimatı doğrultusunda kurulan 'Kürdistan İmamlar Birliği', Şırnak'ın Cizre ilçesinde 'melle' olarak bilinen B.K., öncülüğünde kuruldu." deniliyor.

1 yılda 323 PKK'lı teslim oldu
Terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 9 kişinin ölü ele geçirildiği bildirildi. Örgütten kaçan 4 kişinin güvenlik güçlerine teslim olmasıyla bu yıl teslim olanların sayısı 323'e ulaştı. Terör örgütünden kaçmayı başaran 4 kişinin, savcılıktaki ifadelerinde, bir süre önce Türkiye'ye gelen 34 kişinin teslim olmasında devletin gösterdiği olumlu yaklaşımın dağ kadrolarını teslim olma yönünde cesaretlendirdiğini belirterek, çok sayıda örgüt mensubunun güvenlik güçlerine sığınmayı planladığını söylediği öğrenildi. Örgütten kaçışların son zamanlarda arttığını ve bunların büyük bölümünün de Irak'ın kuzeyindeki Peşmerge birliklerine sığındığı belirtilen ifadelerde, terör örgütünde otorite boşluğunun yaşandığı ve 'Türkiyeli-Suriyeli' çekişmesinin her geçen gün büyüdüğünün de ifade edildiği kaydedildi. Alınan bilgiye göre, Türkiye-Irak-İran sınırı üçgeninde gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü ağır kayıplar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.