Pusu emrini veren kalleş ortaya çıktı

Pusu emrini veren kalleş ortaya çıktı
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit olduğu saldırının emrini veren PKK'lı ortaya çıktı. İşte o isim...

Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in 'Talimatı veren örgütün Tunceli sorumlusu' dediği kişinin kimliği ortaya çıktı. Pekin'in, ismini vermediği kişinin, PKK terör örgütünün sözde 'Dersim Eyaleti Komutanı' olan 'Baver' kod isimli Süleyman Şahin olduğu öne sürülüyor. 

Şahin'in 2007'ye kadar örgütün İran sorumlusu olduğu biliniyor. 2008'in eylül ayında ise Tunceli'ye gönderilen Şahin, PKK'nın Tunceli, Erzincan, Sivas ve Karadeniz bölge sorumlusu oldu. Şahin ve beraberindeki 40 PKK'lı, aynı yıl 5 bin askerin katıldığı operasyonda, Hozat İlçesi'ndeki Kinzir Ormanları kesiminde kuşatıldı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, Hozat 51'inci Motorlu Piyade Tugayı, Jandarma İl Komutanlığı, Elazığ'dan takviye gelen Özel Jandarma timleri ve Erzincan Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen operasyonlar 3 gün sürmüştü. Yaklaşık 5 bin askerin katıldığı operasyondaki çatışmalarda 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 9 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. 'Kara Panter' adı verilen operasyonda 1'i kadın, 8 terörist ölü ele geçirilmiş ancak Süleyman Şahin ve bir grup terörist son anda kaçmıştı.


İŞTE TELSİZ KONUŞMALARI

08 ARALIK 2009 SAAT: 11:19

Mardin/Mervin: Tokat’ı duydunuz mu?

Mervan: Duyduk

Mardin/Mervin: Şehmuz’tur ha!

Mervan: Takip ettik, iyi oldu. Zamanında, yerinde artık bir eylemdi. Peki tekmil aldınız mı? (Eylemi yapan terörist gruptan.)

Mardin/Mervin: ... not verdiğimiz zaman çıktılar.

Mervan: Tamam ... Artık bir şey söylemiyoruz, bir iki not vardı, önemli değildi... Bu Hakar ve Metin için...

‘Sivil halktan dolayı üzerine gidemiyorlar’

09 ARALIK 2009 SAAT: 11:22

Şehmuz: Ya acil bir istihbaratı değerlendiriyorlar

Mervan: Acil bir istihbaratı mı?

Şehmuz: Reşadiye, Reşadiye... Sazak Karakolu arasında devriye turu atan bir araca arkadaşlar pusuda vuruyorlar. Araç komple imha oluyor. Arkadaşlar üzerine gitmek istiyorlar. Sivil halktan dolayı arkadaşlar üzerine gidemiyor. Burada ...?? var. ..?? iki ağır üç yaralısı var. Arkadaşlar sonra Erzincan tarafına doğru gidiyor... Eylem alanına takviye güç geliyor. Operasyona binlerce asker katılıyor. 10.000’e yakın asker katılıyor. Bu eylem yoldaşların anısına, ...?? anısına yapılmıştır. Amed ...?? ile...

Sizi öpüyorum, tek tek kutluyorum

09 ARALIK 2009 SAAT: 11:38

Şehmuz: Mervan

Mervan: Arkadaş dinliyorum. Durumunuz nasıl? Bütün arkadaşlar iyi midir?

Şehmuz: İyidir iyi, hepimizin bir ara gergin oldu ama iyi oldu iyi oldu tamam mı?

Mervan: Ya sizi çok çok öpüyorum ha. Bîr de tek tek kutluyorum

Başkanın tecrit koşulları için

09 ARALIK 2009 SAAT: 14:42

Roj- Tamam. Dün akşam Dicle bir not verdi ya. Ayın 24 de Bagok bağlısı..?? Aniden düşman araziye çıkıyor. Arkadaşlar bu şekilde kontrole alıyorlar, saat 16:30 ile 17:30 arasında düşmanı vuruyorlar. Bu şekilde bir asker...?? Bu eylem başkanın tecrit koşulları doğrultusunda yapılmıştır.

Raman- Tamam.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.