Suudi Arabistan bombaladı en az 70 ölü 

Suudi Arabistan bombaladı en az 70 ölü 
Suudi Arabistan ordusunun hava kuvvetleri, Şii militanların ele geçirdiği sınıra yakın bir Yemen köyüne düzenlediği saldırıda en az 70 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırıdan 100 kişi de yaralı olarak kurtuldu.

Kuzeydeki Şii Zeydi militanlarının internetten yayınlanan bildirisinde, "Suudi Arabistan hava kuvvetlerinin Saada vilayetindeki Razeh bölgesinde Suk Bani Maain'de masum insanlara karşı bu sabah katliam yaptığı" öne sürüldü.

Bildiride, "saldırıda 70 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin ise yaralandığı, Razeh bölgesinin Suudi Arabistan ordusunun 50'den fazla saldırısının hedefi olduğu" ifade edildi.

Bu arada, saldırıyı doğrulayan Yemen ordusundan bir sözcü, saldırıyı Yemen hava kuvvetlerinin düzenlediğini ve sivillerin değil, militan mevzilerinin hedeflendiğini söyledi.

Sözcü, Yemen hava kuvvetlerinin bugün bu bölgede birçok saldırı düzenlediğini ve birçok Husi militanını öldürdüğünü belirterek, Suk Bani Maain'in, militanların güçlü olduğu yerlerden biri olarak sayıldığını ve buranın sık sık Yemen ordusunun operasyonlarının hedefi olduğunu söyledi.

Yemen, ülke genelinde azınlıkta olan, ancak kuzeyde nüfusun çoğunluğunu oluşturan Zeydi Şii militanlarına karşı operasyonlarını ağustos ayında artırmıştı.

Yemen'deki merkezi hükümet, Husi militanlarına karşı 5 yıldır mücadele veriyor. Taraflar arasındaki çatışmalar, Yemen savaş uçaklarının Suudi sınırı yakınlarındaki Saada'yı geçen yıl bombalamasıyla arttı.

Çatışmalara yakın bir zamana kadar uzak kalmak için çaba harcayan Suudi Arabistan, militanların sınırı geçmeleri ve bir Suudi askeri öldürmeleri üzerine sessizliğini bozdu. Suudi Arabistan ordusu, bu olay üzerine Husilere karşı ağır bir harekat başlattı ve militanları, sınırın kendi tarafından açılan topçu ateşi ve hava akınlarıyla vurdu.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.