Silivri'de rezalet

Silivri'de rezalet
7 Aralık’taki şok ifadesiyle Ergenekon’un gizli tanıklarından olduğu ortaya çıkan Ümit Sayın’ın sürekli tehdit edilmesine rağmen, hâlâ sanıklarla aynı koğuşta bulunuyor. Sayın, geçtiğimiz haftaki duruşmada deşifrelerde bulunu

MURAT ALAN'IN HABERİ

KEMAL GÜLER SİLİVRİ'DEKİ REZALETİ BÖYLE ÇİZDİ - KARİKATÜR

Ergenekon davasında örgüt veya sanıklarla ilgili itirafta bulunan kişilere uygulanan baskı ve deşifre çabaları hafızalardaki tazeliğini korurken; 7 Aralık’ta talep ettiği gizli oturumda çarpıcı itiraflarda bulunan Ümit Sayın’ın, hâlâ sanıklarla aynı koğuşta tutuluyor olması akla ziyan bir durum sergiliyor.

8 gün önce verdiği şok ifadelerle dikkat çeken Sayın’ın aldığı ölüm tehditlerinin korkusuyla, Cezaevi Müdürlüğü’ne 5 kez revir talebinde bulunduğu, sanıklarla birlikte kaldığı koğuşa gitmek istemediği ve havalandırmaya çıkmadığı bildirildi. Ergenekon savcıları, geçen Cuma mahkemeden “etkin pişmanlık” hükümlerinin uygulanma ihtimali dikkate alınarak Sayın'ın tahliyesini talep etti. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise Sayın’ın başka bir koğuşa veya bir başka cezaevine nakliyle ilgili sessizliğini koruyor.

Birinci Ergenekon davasının 124. oturumunda söz alarak Genelkurmay eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu bazı isimlerin, kendisine TSK içerisindeki cuntacı yapılanma ve sivil uzantılarından bahsettiklerini anlatan Ümit Sayın’ın, kritik ifadesinden sonra, hâlâ Ergenekon sanıklarıyla aynı koğuşta tutuluyor olması, soru işaretlerine neden oluyor. Ümit Sayın, 7 Aralık’ta verdiği ifade sonrasında koğuş arkadaşı Emin Gürses tarafından, “Az sonra koğuşa geleceksin” denilerek tehdit edilmişti.

8 GÜNDE 5 DEFA REVİR İSTEDİ
Ergenekon sanıkları tarafından gizli tanık Anadolu olduğu iddia edilerek koğuşta ve havalandırmada sürekli taciz edildiği öğrenilen Ümit Sayın’ın, baskı ve tehditler yüzünden sürekli revir isteğinde bulunduğu ifade edildi. Sayın’ın 8 günlük süre içinde bulunduğu koğuştan uzaklaşabilmek için 5 defa revir isteğinde bulunduğu iddia edildi.

PEKGÜZEL, ‘ETKİN PİŞMANLIK’ HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASINI İSTEDİ
Ergenekon Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel ise Ümit Sayın'ın 7 Aralık’ta yapılan duruşmadaki ifadesi sırasında, gizli tanık olarak beyanda bulunduğunu ve deşifre olduğunu belirterek, gizli tanığın kimliğinin açığa çıkması ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Sayın hakkında koruma tedbirlerinin uygulanmasını istedi. Sayın'ın 7 Aralık tarihindeki ifadesinde dava konusu suçu aydınlatıcı bilgiler verdiğini dile getiren Pekgüzel, “etkin pişmanlık” hükümlerinin uygulanma ihtimali dikkate alınarak, Sayın'ın tahliyesini talep etti.

ZEKERİYA ÖZ ALEYHİNE ZORLA MEKTUP YAZDIRMIŞLAR
Daha önce de Ümit Sayın’ın gizli tanık olduğundan şüphelenen sanıklar, Sayın’a baskı uygulayarak içeriğinde Savcı Zekeriya Öz ile ilgili çirkin iftiraların bulunduğu bir mektubun altına imza attırmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı. Ümit Sayın, mahkemede Hayrettin Ertekin’i suçlayarak “Savcılık makamını kötülemek istiyorlardı. Hayrettin Ertekin her istediğini yaptırmak istiyordu. Emin Gürses’i dövmeye bile kalktılar. Koğuştan atma ve dövme tehdidinde bulunuyorlardı. Ben de ‘Sorun olmasın’ diye yazdım. Bu sözler Hayrettin Ertekin’e aittir” diye konuşmuştu.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, verdiği ifadeyle deşifre olmasından sonra can güvenliğinden endişe duyulan Ümit Sayın’ın, başka bir cezaevine veya en azından başka bir koğuşa nakliyle ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Genel Müdürlük, konuyla ilgili sorularımızı cevapsız bıraktı.

YİĞİT, TEKİN’LE AYNI KOĞUŞA KONDUKTAN SONRA İFADE DEĞİŞTİRMİŞTİ
Ümit Sayın’ın aleyhinde ifade verdiği sanıklarla hâlâ aynı koğuşta tutuluyor olması, akıllara Muzaffer Tekin ile aynı koğuşa konulduktan sonra ifade değiştiren Ali Yiğit’i getirdi. Ali Yiğit, Emniyet ve savcılık sorgusu sonrasında 9 Ağustos 2007 tarihinde Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne nakledilmiş, burada hakkında olumuz yönde ifade verdiği Muzaffer Tekin ve Mahmut Öztürk ile aynı koğuşa konulduğu ortaya çıkmıştı. Ali Yiğit, 9 Ağustos tarihine kadar Emniyet’te ve savcılıkta verdiği ifadenin arkasında dururken, bu tarihten sonra çelişkili açıklamalar yaparak ifade değiştirmişti.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.