Sus-pus oldular!

Sus-pus oldular!
‘Yargı dinleniyor’ yaygarası çıkartarak ortalığı ayağa kaldıran çevreler, Genelkurmay'ın, Anayasa Mahkemesi üyelerini andıçlamasına sessiz kaldı.

ASLAN DEĞİRMENCİ'NİN HABERİ...

ETÖ davasını sulandırmak ve savcıları iğdiş etmek için üst üste açıklamalar yapıp, yaptıkları hamleler ile de iki kez TİB’e baskın yapılmasını sağlayan çevreler, Vakit’in ortaya çıkardığı şok andıçlara sessiz kaldılar.

HEPSİ ÇARK ETTİ
Vakit’in ele geçirdiği ‘Genelkurmay'ın Anayasa Mahkemesi'nin halihazırdaki başkan ve üyeleri hakkındaki andıçta; görev sürelerinin sona ereceği tarihler ve hangi kontenjandan seçildiklerine dair bilgilerin yer aldığını, dönemin Başkanvekili Haşim Kılıç ile üye Sacit Adalı için “Hakkında menfi bilgi mevcut” ifadelerinin kullanıldığını hatırlatarak, “Tepkiniz ne olacak?” sorusunu yönelttiğimiz, dinleme yaygarasının mimarlarından YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Yetkim yok, konuşamam” derken, eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “Bir değerlendirme yapamam” cevabını verdi. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve yargıdaki dinleme iddiaları üzerine “Yargıya ve ülkene sahip çık” sloganıyla yürüyüş düzenleyen İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın da, sorularımız karşısında sessiz kalmayı tercih etti.

VAKİT ÇİFTE STANDARDI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
Eminağaoğlu, Kanadoğlu, Aydın ve Kaçmaz’ın sessizliğini değerlendiren eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, “Hâkim kararıyla yapılan dinlemelere tepki gösterenlerin, en büyük insan hakkı gasbı olan fişlemelere sessiz kalarak zulmü reva görmeleri çifte standartlarını gözler önüne serdi. Jakoben zihniyetleri ortaya çıktı” dedi. “Yetkim yok”, “Bir değerlendirme yapamam” şeklinde verilen cevaplar hakkında ise Avcı, “O zaman her zaman sussunlar. Madem yetkileri yok, neden hemen her konuda manipüle amaçlı açıklamalara imza atıyorlar? Bu bir skandaldır” diye konuştu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.