Kemal Anadol salya sümük

Kemal Anadol salya sümük
Abdi İpekçi Parkı'nda eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerine polisin yaptığı biber gazlı müdahale, TBMM Genel Kurulunda gündeme geldi, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında gerginliğe yol açtı.

Genel Kurulda, Adalet ve Milli Savunma bakanlıklarının bütçelerinin görüşmeleri başlamadan önce CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol söz aldı. 
 
TEKEL işçilerinin 3 gündür Ankara'da sorunlarını dile getirmek için uğraştığını, muhalefet milletvekillerinin, işçilerle bugün sorunlarını dinlemek için bir araya geldiğini anlattı. 
 
Anadol, ''Habur'da terör örgütünün kıyafetiyle, 'Biz pişman olmadık' diyenleri, rahatlıkla sınırdan içeri sokan ve çadır mahkemeleri kuran iktidarın güvenlik güçleri, orantısız güç kullanarak, bütün işçilere adeta terör uyguladı. Milletvekilleri de dahil, hepsine su sıkarak, biber gazı kullanarak terör uyguladı. İktidar, bu müsamahanın binde birini alınteriyle, ekmek parası kazanmak isteyen TEKEL işçilerine de göstermek zorunda. İktidarı göreve davet ediyorum'' diye konuştu. 
 
Kemal Anadol'un sözlerine, AK Parti sıralarından laf atılması üzerine CHP'li bir grup milletvekili, AK Parti sıralarına doğru yürüdü. AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, ''Ne bağırıyorsun?'' diye CHP'lilere seslenirken, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, milletvekillerini, ''Burası konuşma yeri, bağırma yeri değil. Yerinize oturun'' diyerek uyardı. 
 
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da yerinden söz alarak, Hükümetin, TEKEL işçilerine Sıhhıye Meydanı'nda ''zulüm uyguladığını'' iddia ederek, buna karşı duyarsız kalamayacaklarını söyledi. 
 
TEKEL işçilerinin, hak aramak, kayıplarını kazanmak için Ankara'da olduklarını vurgulayan Şandır, ''TEKEL işçilerine su, biber gazı sıkarak neyi ispat etmek istiyorsunuz? İktidarın gücü, TEKEL işçilerine mi yetiyor?'' diye sordu. 
 
Şandır, ''işçilere yönelik zulmü, şiddetle kınadıklarını'' kaydetti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise milletvekillerinin bahsettiği konuda bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. 
 
Özelleştirmelerin, bugüne kadarki hükümetlerin kabul ettiği bir süreç olduğunu dile getiren Elitaş, iktidarlarından, 2002 yılından önce 16 bin 228 kişinin, özelleştirmeden dolayı aç ve açıkta kaldığını söyledi. 
 
Elitaş, ''16 bin 228 kişiyi aç ve açıkta bırakanların, sorumluklarını ortaya koymadan, yavuz hırsız ev sahibini kovar misali... Özelleştirmeden dolayı aç ve açıkta bulunanları 4-C kapsamına alarak, biz iş, aş vermişiz. Bugüne kadar sendikaların bize teşekkür plaketi var. TEKEL işçileri aç ve açıkta kalmayacaklar. 4733 sayılı yasa, 57. Hükümet döneminde çıkarılan yasa çerçevesinde, özelleştirme kapsamındaki işçilerin, 2004'teki düzenlememizle, kamu sektörlerinde çalışmalarına imkan sağlanmıştır'' diye konuştu. 
 
Mustafa Elitaş, TBMM Başkanvekili Mumcu'nun, ''Olayı siz de kınıyor musunuz?'' sorusuna, ''Özelleştirme kapsamındaki TEKEL işçilerini tahrik ederek, yasa dışı eylem yapmalarını teşvik edenleri kınıyorum. Orada demokratik şekilde yaptıkları eyleme, orantısız güç kullananlar varsa, onlara da bu şekilde davranmamalarını tavsiye ediyorum'' diye karşılık verdi. 
 
Mumcu, AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalletin Göktaş'ın, ''Burası CHP Grubu değil, böyle yönetemezsin'' sözleri üzerine, ''Usulü sizden öğrenecek değilim'' dedi. 
 
Elitaş'ın, ''Yavuz hırsız ev sahibini kovar misali...'' sözlerine başta CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol olmak üzere, muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. 
 
Anadol'un, sinirlenip, ayağa kalkarak, ''Bu Mecliste ş.......ler var'' sözlerine AK Parti'li Göktaş, ''Ş....siz kim ortaya koy'' diye karşılık verdi. Anadol ise ''Yavuz hırsız kim?'' diye bağırdı. Göktaş da bunun üzerine ''Ş....siz diyen ş....sizdir'' dedi. 
 
AK Parti ve CHP milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. Bunun üzerine Güldam Mumcu, birleşimi bu şekilde yönetemeyeceğini belirterek, ara verdi. 
 
Tartışma arada da sürdü. CHP ve AK Parti milletvekilleri, birbirinin üzerine yürüdü. AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı araya girerek, milletvekillerinden sakin olmalarını istedi. 
 
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş'a tepki göstererek, üzerine yürüdü. Öztürk'ü, araya giren milletvekilleri engellerken, Elitaş, Öztürk'e, ''Sakin ol, doktorluk oluyorsun'' diye seslendi. 
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Necat Birinci, CHP sıralarına gidip, milletvekillerinden sakin olmalarını istedi, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'a sarıldı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.