Türker, ETÖ sanığı Alemdaroğlu’na yardımcı olmuş!

Türker, ETÖ sanığı Alemdaroğlu’na yardımcı olmuş!
Masum Türker’in, üniversiteyi zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanan ve Danıştay’da davası süren Ergenekon sanığı İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nu aradığı, kendisine Danıştay 8. Dairesi’nde süren

İşte geceyarısı kadrolaşma itirafı

Masum Türker, 1 Ocak 2008 tarihinde Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nu arıyor ve yargıda kadrolaştığını açıkça itiraf ediyor. Masum Türker-Kemal Alemdaroğlu’nun telefon görüşmesinin 00.33-02.58 zaman diliminde olması dikkat çekiyor. İşte o şok diyaloglar:

KEMAL ALEMDAROĞLU: (...) Danıştay’da sizin şeyiniz olabilir mi?
(...) 

K. ALEMDAROĞLU: 8. Daire’de Sıddık Yıldız diye bir şey var, ıı…..

X ŞAHIS (MASUM TÜRKER): Di di diğer üyeler kim hocam?

KEMAL ALEMDAROĞLU: Ayla Alkıvılcım (Danıştay 8. Daire üyesi)

X ŞAHIS (MASUM TÜRKER): Hıhı.

K. ALEMDAROĞLU: Iııı.. Ayla Alkıvılcım, (Danıştay 8. Daire üyesi) diğerlerini ıı.. Sıddık Yıldız, (Danıştay 8. Daire üyesi) yani yürütmeyi ben size daha ileride şey yaparım.

X ŞAHIS (MASUM TÜRKER): Hı. 

ALEMDAROĞLU: Listeyi veririm.

X ŞAHIS (MASUM TÜRKER): Hayır aralarında şey açısından söylüyorum. Bazı Danıştay üyeleri var da, bizim arkadaşlar, acaba onlardan biri olabilir mi diye şey yaptım...

TÜRKER: BU SÖZLERİN NE MÂNÂYA GELDİĞİNİ BİLMİYORUM
Masum Türker’in ismi iddianamede kodlanarak verilmiş ve Masum Türker’in DSP’de üst düzey bir yönetici ve eski milletvekili olduğunun anlaşıldığı belirtilmiş. Gazetemize konuşan Masum Türker, söz konusu konuşmayı yapanın kendisinin olduğunu doğrulamıştı.

Masum Türker’e, “Bazı Danıştay üyeleri bizim arkadaşlarımız” sözlerini hatırlatmamız üzerine, “Bu sözlerin ne mânâya geldiğini bilmiyorum. Bunun bir mânâsı yok. Tacettin isimli Danıştay (Danıştay 8. Daire Üyesi Tacettin Şimşek) üyesini ismen tanıyorum. Kalkınma Bankası Genel Müdürüydü, tanınan adamdı. İyi adamdır.

Tanıyorum ve bana bağlı çalışıyordu ama kendisiyle birlikte olmadık” iddiasında bulunmuştu. 

Öte yandan, katsayı konusunda da karar veren Danıştay 8. Dairesi’ndeki Masum Türker’in tanıdığı üyenin, Tacettin Şimşek isimli, Tunceli doğumlu, DSP iktidarı döneminde, Sezer’in atadığı hakim olduğu öğrenildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.