İşte ihanetin belgeleri

İşte ihanetin belgeleri
Filistinli hackerlar, Abbas'a bağlı güvenlik güçlerinin bilgisayarlarına girerek ihanet belgelerini ele geçirdi.

Batı Yaka’da başkanlık süresi sonra eren Mahmud Abbas’a bağlı milis güçlerinin, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın 22. kuruluş yıldönümünü kutlamasını engellemek için Siyonist işgal güçleriyle ortak operasyonlar düzenlediğini gösteren belgeler ortaya çıktı.

Batı Yaka’daki Abbas Yönetimi’ne bağlı milis güçlerinin bilgisayarlarına girilerek ele geçirilerek internette yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de birer nüshası ulaşan resmi belgeler, işgalciyle işbirliğini reddeden Ramallah Yönetimi’nin gerçekte Siyonist işgal devletiyle ne boyutta işbirliği içinde olduğuna işaret ediyor.

26.11.2009 tarihli birinci belge, Abbas’a bağlı milis güçlerinin, işgal güçlerinin talebi üzerine Batı Yaka’nın köylerinden birinde, “arananlar” adı altında Filistinli direnişçilerin tutuklanması amacıyla işgal güçleriyle birlikte devriyeye çıktığını söylüyor.

Belgede, yayınlanan genelgede güvenlik birimleri mensuplarına olayın medyaya yansımaması için gizli tutulmasının ve hakkında konuşulmamasının emredildiği belirtiliyor.

İkinci belgede ise tutuklananların listesi ve tutuklanma gerekçeleri yer alıyor. Gerekçeler arasında, “Hamas’ı desteklemek” gibi bilinen gerekçelerin yanında, “Siyonist gaspçılarla kavga etmek” gibi ilginç suçlamalar da dikkat çekiyor.

Belgede ayrıca, Yahudi yerleşimcilerle kavga eden bir Filistinlinin 24 Ağustos 2009 tarihinde işkenceleriyle ünlü Cuneyd Cezaevi’ne gönderildiği bildiriliyor.

9.12.2009 tarihli üçüncü belgede de, bir grup gencin Hamas Hareketi’nin kuruluş yıldönümü öncesi “şüpheli davranışları” nedeniyle tutuklandığı belirtiliyor. FİLİSTİNHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.