Askeri Savcı'dan skandal karar

Askeri Savcı'dan skandal karar
Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı, belge imha çalışmasına yönelik soruşturma açması beklenirken tam tersini yaptı.

Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve ekibinin sivil savcıya gönderilecek bilgisayarlarda imha çalışması yaptığını ortaya çıkaran ses kaydıyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı delil karartanları değil, olayı ortaya çıkaranlar hakkında soruşturma açtı.

Bilgisayarlar istendi
Eski Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Ahmet Zeki Üçok'un 'sahte çürük raporu çetesi'ne üye olmaktan tutuklanmasının ardından yaşanan hukuki süreç tartışmaya neden oldu. Üçok’un bilgisayarlarında yapılan belge temizliğinin ortaya çıkması üzerine soruşturmayı yürüten İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, Genelkurmay'a yazı yazarak daha önce imajlarını aldığı bilgisayarları talep etti. Özel kurye polisler tarafından alınan bilgisayarlar incelemeye alındı. Bilgisayarlardaki belgelerin imha edildiğini ortaya çıkaran ses kaydında isimleri geçen Tuğgeneral Çubuklu ve diğer adli müşavirlik çalışanlarının 'delil karartma' şüphesiyle ifadelerinin alınabileceği bildirildi.

Karartmaya işlem yok
Ancak bu gelişmeler yaşanırken Üçok'un yerine Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı'na getirilen Albay Emin Hakan Özbek farklı bir adım attı. Çubuklu ve Ekibinin delil karartma girişimi ses kaydıyla ortaya çıkmasına karşılık bu konuda bir soruşturma açmayan Özbek, bunun yerine suçu ortaya çıkaran ses kaydını kimin yaptığına ilişkin soruşturma açtı. Tuğgeneral Çubuklu ve ekibine ait ses kaydında Üçok'un bilgisayarındaki belgelerinin nasıl silindiği tek tek anlatılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.