"Biz Yahudiler Amerika'yı kontrol ediyoruz.."

"Biz Yahudiler Amerika'yı kontrol ediyoruz.."
Amerika’da İsrail’i eleştirenler çok kısa bir süre sonra kendilerini ya hapiste ya da işlerinden kovulmuş buluyorlar. Güçlü Yahudi lobisinin Amerikan Kongresi’ne seçilenleri tek tek incelediği ve birçoklarına finansal destek sunduğu tüm

2002 yılında hakkında ortaya atılan ‘rüşvet’ suçlaması nedeniyle 7 yıl hapis yatan Amerikalı eski Kongre üyesi Jim Traficant da ABD’deki Yahudi lobisinin gazabına uğramış olanlardan biri. Traficant, 1984’ten 2002’ye kadar doğup büyüdüğü ve şeriflik yaptığı Ohio eyaletinin Yougnstown kentini Amerikan Kongresi’nde temsil etti. Her seçimde en az yüzde 70’ten fazla oy alacak kadar büyük bir desteğe sahip olan Traficant, Kongre’de İsrail’i en fazla eleştiren bir iki kişiden biri olarak tanınıyordu. 

İSRAİL’İ ELEŞTİRDİ, KONGREDEN ATILIP HAPSE GÖNDERİLDİ

Traficant’ın İsrail’in Amerika’yı Yahudi lobisi aracılığıyla kontrol ettiğine dair lafını esirgemediği ifadeleri başına dert oldu. 2002 yılında Traficant hakkında ‘rüşvet’ suçlamasıyla dava açıldı ve Traficant Kongre’de 420’ye 1 oyla Kongre’den atıldı. 7 yıl hapse mahkum olan Traficant, eğer af dileseydi daha az ceza çekebilecekken ‘İşlemediğim bir suç yüzünden hapse atıldığım için af dilemem’ dedi ve ancak geçtiğimiz Eylül ayında 7 yıllık cezasını tamamladı. Traficant hapisten çıktıktan sonra binlerce seçmeni tarafından karşılandı. 

ARİEL ŞARON’UN O SÖZLERİ…
Traficant hapisten çıkar çıkmaz ilk yaptığı şey yine Amerikalıların Yahudi lobisi tarafından nasıl kontrol edildiği ve yönetildiğine dair açıklamaları oldu. İsrail lobisine kafa tuttuğu için 7 yıl hapis yattığı söylenen Traficant, halen komada yatan, 1982’de Lübnan’daki Filistinlilere ait Sabra ve Şatila kamplarındaki katliam emrini veren Ariel Şaron’un bir sözünü hatırlattı. 3 Ekim 2001’de İsrail Başbakanı Ariel Sharon söylediği “Biz Yahudiler Amerika’yı kontrol ediyoruz. Amerikalılar bunu biliyor” ifadelerine dikkati çeken Traficant, Amerikalılara şu uyarıyı yaptı: “Ariel Şaron’un bu sözlerini sürekli size hatırlatıyorum, çünkü İsrail’in Amerikan hükümetini, ticaretini ve medyasını kontrol ettiğini söylediğim için hem Amerika hem de İsrail tarafından hedef seçildim. İsrail bizleri kendisi için savaşlara sürüklerken bu savaşlara katılan çocuklarımızın cesetleri tabutlar içinde geri dönüyor.”

TÜRKİYE’DEN GİDEN GAZETECİNİN KOŞER SEVDASI

‘Rüşvet’ suçlamasıyla 7 yıl hapis yatan Traficant, artık Kongre üyesi olmadığı için İsrail’le ilgili sözleri pek etkili olmayabilir ancak 68 yaşındaki eski şerif, Amerikalıları İsrail gerçeği konusunda bilgilendirmek için geri adım atacak gibi görünmüyor. Türkiye’de ise geçtiğimiz hafta, İsrail tarafından davet edilen bir gazetecinin İsrail ile ilgili ‘hoş’ sözlerini duyduk. Daha Filistinlilerin ne için mücadele ettiğini bilmeyen bizim cahil gazetecimiz (gazeteciği de tartışılır) uluslar arası hukukun bile ‘işgal’ saydığı topraklardan döndükten sonra işgalciye övgüler yağdırarak hem hukuki hem de ahlaki bir suç işledi.

SÜLEYMAN KAYA-HABERVAKTİM.COM

SİYONİZMİ ELEŞTİRİNCE ÜNİVERSİTEDEN KOVULDU-TIKLAYINIZ 

İŞTE TÜRKİYE'DEKİ İSRAİL LOBİSİ-TIKLAYINIZ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.