'20 yıl sonra İsrail diye bir şey olmayacak'

'20 yıl sonra İsrail diye bir şey olmayacak'
Eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Butros Gali, İsrail nüfusunun yüzde 23’ünün 1948’deki sürgünden geriye kalan Araplardan oluştuğunu ve bu nüfusun 20 yıl sonra yüzde 40’a ulaşacağını belirterek, bu durumda İsrail diye bir Yahudi d

Eski Birleşmiş Genel Sekreteri Butros Gali, İsrail’in önümüzdeki 20 yılda yok olacağını iddia etti. Birleşmiş Milletler’in 6. Genel Sekreteri Hıristiyan asıllı Mısırlı olan Butros Gali, İsrail’de yaşayanların yüzde 23’ünün Araplardan oluştuğunu belirterek bunların 1948 sürgününden geriye kalanlar olduğunu kaydetti. 

20 YIL SONRA İSRAİL OLMAYACAK
Mısır İnsan Hakları Ulusal Meclisi Başkanı 87 yaşındaki Butros Gali, İsrail’de yaşayan Arapların 20yıl sonra nüfusun yüzde 40’ını teşkil edeceğini ve bunun pratikte İsrail diye bir Yahudi devletinin yok olması anlamına geldiğini söyledi. Filistinlilerin Batı Yakası ve Gazze’de ikiye ayrılmalarının endişe verici olduğunu belirten Gali, Filistin sorunun çok yakın bir zamanda çözümlenmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

ABD’NİN ÇÖZÜ BULMASI ZOR

ABD’nin Filistin konusunda ciddi bir adım atmadığını kaydeden Gali, küresel ekonomik kriz, Irak ve Afganistan ile başı dertte olan Amerika’nın Filistin sorununa ciddi anlamda çözüm bulmasının zor olduğunu kaydetti. 

İSRAİL, İRAN-MISIR YAKINLAŞMASINDAN RAHATSIZ
Öte yandan, son dönemde İran ve Mısır arasında gelişen ilişkiler İsrail’in tepkisini çekti. Mısır’ı İran’a karşı kışkırtmak için ‘Şii İran bölgede nüfuz peşinde’ propagandası yapan İsrail’in, İran Meclis Başkanı Ali Laricani’nin Mısır’ı ziyaretinde Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşmesi tepkisini çekti. İsrail’in Yediot Aharanot gazetesi, Laricani-Mübarek görüşmesinde HAMAS ve El Fetih arasında uzlaşma sağlanması konusunda ortak çalışmalar yapılması konusunda görüş birliğine varıldığını belirtirken, İran’ın Hizbullah ve HAMAS’ı desteklediğini kaydederek bu durumun İsrail’i kaygılandırdığını yazdı.

Mehmet Nedim Aslan/Vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.