Okkan suikastında şifre ‘Sarı Ersöz’

Okkan suikastında şifre ‘Sarı Ersöz’
Okkan’ı Özel Kuvvetler’e bağlı bir ekibin öldürdüğünü iddia eden Beğler’in itirafları akıllara Ersöz'ü getirdi.

ASLAN DEĞİRMENCİ'NİN HABERİ

Diyarbakır’da bugüne kadar görev yapan kamu personelleri arasında en çok sevilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın şehit edilmesi, Güneydoğu’da yıllarca Genelkurmay’ın kadrolu tercümanı olarak görev yapan Yıldırım Beğler’in açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi.

Okkan’ı Özel Kuvvetler’e bağlı bir ekibin öldürdüğünü iddia eden Beğler’in itirafları ise, Ergenekon’dan tutuklanınca “Ben ışığı göremezsem onlar da göremezler” diyen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ü akıllara getirdi. Yakın çevresine ‘Bildiğim her şeyi anlatacağım’ demesinin ardından tedavi gördüğü hastanede silahların patlatıldığı Ersöz hakkında ETÖ iddianamesinde ilginç detaylar yer alıyor.

GİZLİ TANIKLAR ERSÖZ’Ü İŞARET ETMİŞTİ


Ek klasörlerde ‘gizli tanık’ ifadeleri, dönemin Şırnak İl Jandarma Komutanı Levent Ersöz ve ekibinin Okkan suikastından haberdar olduklarını, hatta talimatın bizzat Ersöz tarafından verildiğini işaret ediyor. Gizli tanıkların ifadelerine Yıldırım Beğler’in itirafları da eklenince Ersöz’ün savcılara vereceği ifadenin önemi de artmış oldu.

DİYARBAKIR MAZLUMDER: ERSÖZ KONUŞURSA AYDINLANIR
Diyarbakır Mazlumder Şube Başkanı Selahattin Çoban, Okkan suikastı ve bölgede yaşanan birçok karanlık olayın aydınlatılabilmesi için Ersöz’ün vereceği ifadelerin önemine değinerek, “TSK tercümanı Beğler’in açıklamaları ve öncesinde gizli tanıkların itirafları ETÖ sanığı Ersöz’ün önemini iyice artırmıştır. Konuşması halinde başta Gaffar Okkan suikastı olmak üzere birçok olay aydınlatılacaktır. Okkan cinayeti yıllarca anlatıldığı gibi basit değil, çok daha derin ve vahim bir olaydır. Gizli tanıklar ve Ersöz de iyi korunmalıdır” dedi.

VAKİT


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.