CHP, İsrail Resepsiyonunda

CHP, İsrail Resepsiyonunda
İlk defa başörtülü eşlerin ve askerlerin katıldığı 23 Nisan resepsiyonuna katılmayarak protesto eden CHP, Filistin’de katliam yapan ve Türkiye’nin ilişkileri ikinci katip düzeyine indirdiği İsrail’in Milli Gü

Terör devleti İsrail’in 64’ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara Rixos Otel’de İsrail Milli Günü Resepsiyonu düzenlendi. 28 Şubat sürecinden beri yoğun ilgi gösterilen İsrail resepsiyonuna bu sene ilgi gösterilmemesi dikkat çekti.

HÜKÜMET VE ASKER KATILMADI

Geçmişte Kemalist, ulusalcı, laikçi ve darbeci çevrelerin el üstünde tuttuğu İsrail, artık yalnızları oynuyor. Geçmişte geniş katılımın olduğu İsrail resepsiyonuna bu sene ilgi düşük düzeyde kaldı. Resepsiyona hükümet ve askeri kurumlardan katılım olmadı. İsrail’e yönelik tavrın arkasında bilindiği gibi Gazze’deki katliamlarını devam ettirmesi ve yardım götüren Mavi Marmara Gemisine saldırısının ardından Türkiye ile İsrail arasında ilişkiler ikinci katip düzeyine indirilmişti.

SADECE CHP’LİLER VARDI

Akit’ten Hasan Tosun’un haberine göre resepsiyona siyasi partiler içerisinden sadece CHP Milletvekilleri katıldı. Resepsiyona CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ABD, Almanya ve Fransa Büyükelçileri ve İsrailli diplomatlar katıldı. CHP’liler, Cumhuriyet tarihinde ilk defa başörtülü eşlerinde davet edildiği TBMM’de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonuna katılmamıştı. Yüksek güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği resepsiyonda basın mensuplarının kollarına sarı bant takılarak salona alındı.

KILIÇDAROĞLU İSTEDİ AMA OLMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da İsrail resepsiyonuna katılma kararı aldığı ancak arkadaşının cenaze töreni için gittiği Bursa’dan geç döndüğü için katılamadığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu, genel başkan olduğundan beri İsrail’in politikalarını savunan açıklamalarla dikkat çekmişti. Kılıçdaroğlu, ilk defa başörtülü eşlerin ve askerlerin katıldığı Meclis’teki 23 Nisan resepsiyonuna katılmamış ve Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen bir programa katılmıştı.

CHP’Lİ LOĞOĞLU: “İSRAİL BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL”

Akit’in ulaştığı İsrail resepsiyonuna katılan CHP’li Kamer Genç, “Müsait değilim” diyerek sorulardan kaçarken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ise “İsrail bizim düşmanımız değil” diye savunma yaptı. 23 Nisan resepsiyonuna katılmayan ancak İsrail resepsiyonuna katılan CHP’li Loğoğlu, şöyle konuştu: “23 Nisan bizim milli bayramımız. Benim o gün bir işim vardı o yüzden katılamadım. Devletlerin milli günlerine katılmak diplomaside bir gelenektir. Ayrıca İsrail bizim düşmanımız değil, sadece ilişkilerimizin sıkıntı da olduğu bir ülkedir. Biz de CHP olarak İsrail’den Mavi Marmara saldırısı nedeniyle özür ve tazminat bekliyoruz. Bunu da orada söyledim. Bu nedenle bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.”

CHP’NİN İSRAİL AŞKI GENLERİNDE VAR!...

CHP’nin İsrail sevgisi, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığından sonra yoğunlaştı. CHP’li Başbakan Hasan Saka, İsrail’i tanıyan ilk lider olmuştu. Kılıçdaroğlu ise İsrail televizyonuna “ilk demeç veren” genel başkan olarak biliniyor. İsrail’i temize çıkaran BM’in Mavi Marmara Raporu’nu savunan Kılıçdaroğlu, 3 Şubat 2011 tarihli açıklamasında, “Biz olsaydık Mavi Marmara gemisine izin vermezdik. Gazze’ye zaten yardım yapılıyor” demişti. Türkiye’de gazetecilerin hapishanelere atıldığını ve İsrail’de gazetecilerin özgür olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, İsrail tarafından ülkeye giriş yasağı konulan Nobel ödüllü Alman yazar Günter Grass’a sahip çıkmamıştı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.