Davutoğlu'ndan Nizam-ı Alem vurgusu

Davutoğlu'ndan Nizam-ı Alem vurgusu
Dışişleri Bakanı Davutoğlu 'AK Parti aziz milletimizin tarihi yürüyüşünde küresel bir gücün doğuşunu, yeni bir nizam-ı alem davasının misyonunu işaret eder'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''AK Parti siyasi şartlarda çıkmış konjonktürel bir hareket değil, aziz milletimizin tarihi yürüyüşünde bir küresel gücün doğuşunu, yeni bir nizam-ı alem davasının misyonunu işaret eder'' dedi.

Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı AK Parti Konya İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin son 10 yıl içinde Başbakan Erdoğan'ın önderliğinde tarihi bir dönem başlattığını, bu tarihi dönemle birlikte milletin temsilini üstlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dünyanın en itibarlı devleti haline geldiğini söyledi.

Ülke ekonomisinin, gayrisafi milli hasılasının yaklaşık 4 misli büyüdüğünü, güçlendiğini ifade eden Davutoğlu, ''Millete olan güven arttı, milletin kendi iradesini belirleme kudreti arttı. Tarihte her zaman özne olarak ağırlığını koymuş bu millet, devletiyle beraber tekrar kudret ve şefkatine kavuştu. Artık, dünyanın her yerinde Somali'den Bosna'ya, Afganistan'dan Suriye'ye kadar 'yardım eden yok mu?' diyenlere dönüp cevap verebilecek kudrette bir devlet var'' dedi.

-''AK Parti, küresel bir gücün doğuşunu işaret eder...'' -

Bu devletin, yeniden güçlü inşa vizyonunu üstlenen AK Parti hareketinin böylesine köklü bir hareketi, misyonu temsil ettiğini vurgulayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, şunları kaydetti:

''AK Parti siyasi şartlarda çıkmış konjonktürel bir hareket değil, aziz milletimizin tarihi yürüyüşünde küresel bir gücün doğuşunu, yeni bir nizam-ı alem davasının misyonunu işaret eder. Sayın Başbakanımıza ve bu konuda emeği geçen tüm teşkilatımıza tarihi bir borç içindeyiz, bu borcun gereğini yapacağız. AK Parti Konya'da, Konya ile birlikte başlayan Selçuklu ile birlikte bu topraklarda tohumu atılan, Balkanlar'a ve bütün dünyaya sirayet eden o yeni dünya düzeni anlayışının bugünkü organize olmuş şeklidir.

Sayın Başbakanım, bu büyük misyonda Konya hep yanınızda ve arkanızda olmaya devam edecektir. Konya bu tarihi yürüyüşün önderi olarak her zaman bu misyonu omuzlarında taşımaya devam edecektir. Son seçimlerde Türkiye genelinde birinci olmamız bu misyona ne kadar sahiplendiğimizin göstergesidir. Bütün teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Eğer bugün Sayın Başbakanımızı böylesine güçlü bir şekilde ağırlıyorsak, bunda büyük seçim kampanyamızda alın teri dökmüş teşkilat mensuplarının emeği vardır. Onların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.''

-''Konya'da 31 ilçenin 31'ini de almaya kararlıyız'' -

Davutoğlu, Konya'nın önümüzdeki dönemde de bu misyonu üstlenmeye devam edeceğini belirterek, ''İnanıyorum ki, inşallah önümüzdeki mahalli seçimlerde 31 ilçenin 31'ini de almaya kararlıyız'' diye konuştu.

Konya'da son bir yıl içindeki AK Parti Teşkilatı'nın üye sayısındaki büyük artışın Türkiye'ye örnek olacağını vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin küresel bir güç olması yönünde kararlı bir şekilde Başbakanımızın liderliğinde harekete geçmiş kadrolar, bu büyük tarihi misyonun gereğini yapacaklardır. Ve Konya Teşkilatımız her zaman bu büyük ve kutsal yürüyüşün öncüleri olacaklardır. Şundan emin olunuz ki, bu milletin tarihinde kalıcı bir yer edinmiş olan Konya ve Konyalılar, bu tarihi misyonunuzda yanınızda olacaktır. Tarihi yürüyüşümüzde bu milleti hak ettiği tarihi yere gelene kadar bu bayrağı taşımaya kararlıyız.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.