Ermenicilerde 2015 hazırlığı

Ermenicilerde 2015 hazırlığı
1915’in 100. yıldönümü için hazırlık yapan Ermenici çevrelerin iletişim kanalları üzerinden Kafkas­lar’daki etnik grupları etkilemeye çalıştığı, edebiyat, spor ve müzik gibi alanlara el attığı öğrenildi.

Ermeni destekçisi sözde aydın-yazar-çizer ta­kımından cesaret alan, bir kısım ermeni genci mikro düzeydeki faaliyetlerini artırmaya baş­ladılar. Hesaplar 1915’in 100. yıldönümü üze­rine kurulmuş durumda.

Önümüzdeki günlerde daha da hızlandırılma­sı beklenen faaliyetlerle, sözde soykırımın ön­celikle toplumun gündemine sokulması, son­ra kabul ettirilerek inkar edilemez bir (sahte) gerçekliğe büründürülmesi, mümkünse ka­nunlaştırılması ve zihinlere yerleştirilmesi planlanıyor. Bundan sonraki aşamada ise ül­kemiz aleyhine davalar açılması, dikte ettiril­miş bir yalan uğruna, Türkiye’nin, bir başka milleti (Ermenileri) sonsuza kadar ödeyeceği tazminatlarla adeta beslemesi öngörülüyor. Yalandan, kandan, kinden ve bedavadan ge­çinme arzusundaki bu bir kısım Ermeni ve Er­menici grubun 1915 olaylarının 100. yıldönümü hedefleri için yürüttüğü faaliyetler teorik düzlemde tamamlanmış gibi gözüküyor.

TEORİDEN PRATİĞE GEÇTİLER

Arazi çalışmaları ise paravan dernekler ve gençlik platformlarınca başlatılmış durumda. Ermenici cep­henin, gayrimüslim azınlıklar ve PKK/BDP çevreleriyle bir süredir sürdürdüğü gizli ilişkilerini artık açıktan yürüttükleri gözlemlenirken, bir taraftan da çeşitli etnik kimliklere sahip Müslüman halklar ara­sına da sızılmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

GÜRCÜLER YÜZ VERMEDİ

Öncelikle, İsrail ile Türkiye arasındaki gerilimden faydalanarak Musevi vatandaşlarla ilişkilerini gelişti­ren Ermenici çevre, daha sonra Gürcü vatandaşları yanlarına çekme faaliyetine giriştiler. Dini bağları da bulunmasına rağmen Gürcü vatandaşlardan yüz bulamayan Ermenicilerin şimdilerde ise Müslüman­ların içindeki bazı etnik unsurlara kanca atmaya başladıkları görülüyor. Bu etnik unsurların başında ise Kürtler ve Çerkezler geliyor. Aleviler ise her zaman olduğu gibi yine Ermeni siyasetince kullanılma­ya çalışılan Müslüman çevrelerden.

KAFKAS DERNEKLERİNE SIZMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Daha önce Kafkas Dernekleri Federasyonuna bağlı faaliyet gösteren, Kafkas Derneği’ne sızma girişimle­ri olduğu, bundan rahatsız olan dernek yönetiminin, derneğin adını bu sebeple Çerkez Derneği’ne dö­nüştürdüğü öğrenildi. Kafkas dernekleri içindeki lobi faaliyetlerinden de bir sonuç elde edemeyen Er­menici cephenin, edebiyat, sanat, spor ve müzik gibi iletişim yollarını kullanarak Çerkez gençleri başta olmak üzere Kafkasya kökenli gençlere yöneldiği ortaya çıktı.

ERMENİCİ BAAS’ÇILAR UYANIYOR

Bu faaliyetler için oluşturulan Nor Zartonk (Yeni Uyanış) adındaki platform, amaçlarını “Türkiye Erme­ni Toplumu’ndan yola çıkarak, Türkiye halklarının entelektüel gelişimlerini sağlamaları yönünde çalış­malar yapar” şeklinde açıklasa da, Türkiye ve Kafkas halklarının Ermenicilerden öğrenmesi gerekenle­ri, kanlı bir şekilde, sırtından hançerlenerek öğrendiği hatırlatılıyor. Platformun adı, ‘yeniden doğuş’ anlamına gelen BAAS’ı çağrıştırıyor.

YAZIK Kİ ‘ALEVİCE’ DİYE BİR DİL YOK

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden bir grup öğrenci ve İstanbul’dan bir grup Ermeni gencinin oluşturdu­ğu platformun, internet üzerinden sekiz dilde yayın yapan bir de radyosu bulunuyor. Nor Radyo geçti­ğimiz günlerde yeni yayın dönemini açtı. Radyo’da müziğin yanı sıra ekolojiden siyasete, kültür-sanat­tan cinsiyetçiliğe, medya tartışmalarına uzanan geniş bir yelpazede yayınlar yapılacağı duyuruldu. Radyonun yayın yaptığı diller Ermenice, Türkçe, Kürtçe, Hemşince, Lazca, Adigece, Çeçence ve Zaza­ca. Radyo’da bu dönem Kürtçe program sayısının artacağı ve ‘politik baskı gören ve bu baskılara ce­vap veren tüm Kurdî unsurların konu edileceği’ bildirildi. Açıklamada, Alevilerle ilgili konulara da her zamanki gibi yer ayrılacağı kaydedildi.

Osman Yiğit / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.