Havadan taşınabilir obüsler geliyor

Havadan taşınabilir obüsler geliyor
Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu tarafından üretilen ve Türk mühendislerin tasarladığı 105 milimetrelik havadan taşınabilir obüs, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımına sunulacak.

MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası Müdürü Faruk Yenal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tek namlulu ağır silah ihtiyacını karşılamak üzere faaliyet gösteren fabrikalarında havan grubu ve silah sistemleri üretimi yaptıklarını bildirdi.

Üzerinde çalıştıkları son projenin havadan taşınabilir 105 milimetrelik hafif çekili obüs olduğunu ifade eden Yenal, prototipi üretilen obüsün deneme atışlarının sürdüğünü belirtti.

Tamamen Türk mühendislerinin tasarımı ve Türk işçilerin özverili çalışmalarıyla üretilen obüsün en büyük özelliğinin helikopterle taşınma kabiliyeti olduğunu ifade eden Yenal, şu bilgileri verdi:

''105 milimetrelik havadan taşınabilir obüs projesi son aşamaya geldi. Deneme atışları tamamlandıktan sonra obüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımına sunacağız. Hafif çekili obüs, istenilen yere helikopterle taşınabilme kabiliyetine sahip. 17 kilometre menzili olan bu tür silah sistemini Türk Silahlı Kuvvetleri ilk kez kullanacak. MKE mühendislerinin özgün tasarımları ve işçilerimizin özverili çalışmaları sonucunda bu proje hayata geçti. Havadan taşınabilir obüs, tamamen Türk tasarımı olarak Türk mühendis ve işçisinin emeğidir.''

Yenal, 2003 yılında başlatılan M60-A1 tank modernizasyon projesini de başarıyla yürüttüklerini ve modernize edilen tanklar için ürettikleri silah sistemlerini Kayseri 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı'na teslim ettiklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum